SKP julkisti kuntavaaliteesinsä Itä-Helsingissä

09.10.2012 - 11:00
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen (vas.) ja pääsihteeri Juha-Pekka Väisänen Helsingin Myllypurossa. / Marko Korvela |

Valitaanko leikkauslistat vai teot peruspalvelujen hyväksi? Nämä ovat kuntavaalien päävaihtoehdot, korostaa Suomen kommunistinen puolue vaaliohjelmassaan. SKP on käynnistänyt kampanjansa tekemällä konkreettisia tekoja ja aloitteita lähipalvelujen puolesta.

SKP julkisti maanantaita Itä-Helsingissä Myllypuron metroaseman edessä joukon aloitteita: kunnallisaloite asumisen hinnan alentamiseksi, kunnallisaloite maksuttoman perusterveydenhuollon puolesta, aloite vanhuspalveluohjelman tekemiseksi kunnalle, aloite siirtymisestä maksuttomaan joukkoliikenteeseen Helsingissä seuraavan valtuustokauden aikana, aloite avoimesta datasta ja tietotekniikan ohjelmistotyöstä kunnissa. SKP:n ehdokkaat vauhdittavat aloitteita keräämällä nimiä, käymällä talkoilla siivoamassa autoväylähankkeen uhkaaman Lenin-puiston ja muun muassa osallistumalla Mummo ja pappa walkiin.

Myllypurossa esiteltiin myös SKP:n vaaliteesit, vaalijuliste ja Helsingin vaaliohjelma. Niissä SKP vaatii pelkkien puheiden sijasta tekoja lähipalvelujen hyväksi ja kehottaa äänestämään vastalauseen hallituksen ja kuntien valtapuolueiden harjoittamalle julkisten palvelujen leikkaamiselle.

– Me tarjoamme rehellisen vasemmistolaisen vaihtoehdon kaikille nykymenoon tyytymättömille. Eduskuntapuolueet kokoomuksesta Perussuomalaisiin ja Vasemmistoliittoon toteuttavat useimmissa kunnissa politiikkaa, joka heikentää peruspalveluja ja lisää eriarvoisuutta, toteaa SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen.

– SKP on vaihtoehto myös Perussuomalaisille, jotka puhuvat yhtä mutta ovat esimerkiksi Espoossa Timo Soinin ja Helsingissä Jussi Halla-ahon johdolla hyväksyneet valtapuolueiden mukana palveluja heikentämisen, alibudjetoimisen ja laajenevan kilpailuttamisen, Yrjö Hakanen kommentoi.

SKP on mukana kuntavaaleissa yli 40 kunnassa noin 300 ehdokkaalla.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.