SKP: Kaikki tuki AKT:n työtaistelulle

02.03.2010 - 15:51
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Valtaosa linja-autoista jää illalla varikolle. / Arto Tuominen |

Suomen kommunistinen puolue tukee Auto- ja kuljetusalan ammattiliiton työtaistelua alan työntekijöiden palkkojen, työsuhdeturvan ja muiden työehtojen parantamiseksi.

AKT:n lakossa on kyse myös muiden alojen työntekijöiden kannalta tärkeästä kamppailusta, jolla pyritään torjumaan työnantajien pyrkimykset murentaa työehtosopimusten sitovuutta, lisätä osa-aikatöiden osuutta ja laajentaa halpatyövoiman markkinoita, todetaan SKP:n kannanotossa.

AKT:n hallitus hylkäsi maanantaina yksimielisesti valtakunnansovittelija Esa Lonkan autoliikennettä sekä säiliöauto- ja öljytuotealaa koskevat sovintoesitykset. Myös ammattialajaostot olivat hylänneet esitykset.

Varaa palkkojen korottamiseen on

SKP katsoo, että työntekijöillä ei pidä maksattaa kapitalistien aiheuttaman laman kustannuksia.

Talouskriisistä ovat vastuussa pörssikeinottelijat. Kriisiä pahentavat suuryhtiöiden päätökset lopettaa tuotantolaitoksia, palkansaajien ostovoiman heikentäminen, julkisten palvelujen leikkaaminen ja harmaan talouden laajentaminen.

Työantajapuolen röyhkeydestä ja vastuuttomuudesta kertoo se, että samaan aikaan kun he vaativat työntekijöitä tyytymään lähes nollalinjan palkankorotuksiin, jakavat pörssiyhtiöt osinkoja keskellä lamaa 13 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Varaa palkkojen korottamiseen on olemassa. Ostovoiman lisääminen on välttämätöntä työllisyyden parantamiseksi ja julkisten palvelujen rahoituksen turvaamiseksi, kannanotossa todetaan.

Työaikaa ja -oloja inhimillisemmiksi

AKT tavoittelee jäsenilleen yleisen linjan mukaisia palkankorotuksia, joissa on lisäksi otettu huomioon alan palkkojen jälkeenjääneisyys. Pöydässä olevilla tekstivaatimuksilla ei ole liiton mukaan kustannusvaikutuksia. Niillä tähdätään ennen kaikkea työaikojen ja työolojen inhimillistämiseen.

Autoliikennealojen lakon on määrä alkaa tiistaina klo 18. Hallitus on vedonnut osapuoliin ja toivoo, että neuvotteluja jatkettaisiin nopeasti.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (2 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.