SKP koolla Vantaalla

08.06.2013 - 11:41
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Myös hallitusvasemmisto ja vihreät ovat omaksuneet politiikkansa perusteluiksi markkinaehtoiset lähtökohdat, totesi Yrjö Hakanen. / Toivo Koivisto |

Suomen kommunistisen puolueen edustajakokous alkoi Vantaan Tikkurilassa. Puolueen varapuheenjohtaja Lena Huldén avasi kokouksen arvostelemalla Suomessa vallitsevaa rasismia ja suvaitsemattomuutta, jota muun muassa maan ruotsinkielinen vähemmistö on viime aikoina joutunut kokemaan.

SKP:n johto uudistuu. Nykyinen, pitkäaikainen puheenjohtaja Yrjö Hakanen ilmoitti jo syksyllä, että on aika valita uusi puheenjohtaja. Myös puolueen johdon eli keskuskomitean koostumus tulee viikonlopun jälkeen uudistumaan.

– Vasemmistoliitto ja vihreät perustelivat lähtemistä kokoomuksen johtamaan hallitukseen päätöksiin vaikuttamisella. Nyt, kaksi vuotta myöhemmin voi jokainen nähdä, miten on käynyt. Kokoomus vie koko hallitusta yhä enemmän oikealle. Kyse ei ole vain poliittisista kompromisseista. Myös hallitusvasemmisto ja vihreät ovat omaksuneet politiikkansa perusteluiksi markkinaehtoiset lähtökohdat, totesi Hakanen. Myöskään perussuomalaisten ”protesti” ei sisällöllisesti pitkälle kanna.

Hakanen arvosteli tiukin sanoin Euroopan unionia.

– Euroeliitin viitoittama tie on ihmisten kurjistamisen, reaalitalouden taantumisen, demokratian kaventamisen ja kansojen itsenäisyyden polkemisen tie.

Hakasen mukaan SKP on osa eurooppalaista joukkoliikettä leikkauspolitiikan torjumiseksi, kehityksen vapauttamiseksi finanssimarkkinoiden vallasta ja demokratian laajentamiseksi kaikilla tasoilla.

– Olemme käyneet keskusteluja radikaalin vasemmistolaisen ja punavihreän liittoutuman kokoamiseksi seuraaviin eduskuntavaaleihin huhtikuussa 2015. Emme ole esittäneet mitään valmista ohjelmaa ja mallia yhteistyölle. Tällaista liittoa ei voi rakentaa ylhäältäpäin julistamalla. Sen voi koota laajasti vain kun se syntyy kymmenien ja taas kymmenien erilaisten keskustelujen ja ruohonjuuritasolta kasvavan yhteistyön pohjalle, totesi Hakanen.

SKP:n edustajakokouksessa on käsittelyssä useita asiakirjoja. Vastarinnan ja vaihtoehtojen toimintaohjelman lisäksi on esillä aloite toisenlaisesta taloudesta. Taloudesta, joka on oikeudenmukaisempi, työllistävämpi, julkisempi, ekologisempi, demokraattisempi ja solidaarisempi.

SKP:n edustajakokouksen henkilövalinnat päätetään sunnuntaina. Lauantai-iltana edustajakokous huipentuu Sinun tähtesi -konserttiin, jossa esiintyvät muun muassa vastikään uuden työväenmusiikkilevyn julkaissut Duo Numminen & Kella sekä lahjakas laulaja-näyttelijä Minja Koski.

SKP:n puheenvuoroja ja lisätietoja verkossa: www.skp.fi

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (4 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.