SKP palaa puoluerekisteriin

27.10.2011 - 14:59
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
SKP:n edustajat Lena Huldén, Juha-Pekka Väisänen ja Yrjö Hakanen luovuttivat torstaina yli 5 000 kannattajakorttia oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläiselle. / Veikko Koivusalo |

Suomen kommunistinen puolue jätti tänään oikeusministeriölle yli 5000 kannattajakorttia ja hakemuksen SKP:n merkitsemiseksi uudelleen puoluerekisteriin. Lain mukaan puolueen piti kerätä kannattajakortit, koska se ei saanut kaksissa edellisissä vaaleissa edustusta eduskuntaan.

– SKP tarvitaan tuomaan politiikkaan vasemmistolainen oppositio ja vaihtoehto eriarvoisuutta lisäävälle hallituspolitiikalle, perustelee SKP:n pääsihteeri Juha-Pekka Väisänen.

– Haluamme toimia yhdessä kaikkien niiden kanssa, jotka eivät aio alistua nykyiseen sietämättömään tilanteeseen, rahavaltaan ja pankkipelureiden laskujen maksattamiseen työntekijöiden ja vähävaraisten kustannuksella. Eurooppaa ja monia muita maita heiluttelevat finanssikriisit osoittavat, miten tuhoisa järjestelmä kapitalismi on. Siksi tarvitaan puoluetta, joka vastustaa kapitalismia ja pyrkii oikeudenmukaisempaan järjestelmään, nykyaikaiseen sosialismiin. SKP tuo suomalaiseen politiikkaan myös yhteyden kansainvälisen työväenliikkeen taisteluun ihmisten vapauttamiseksi riistosta, pääoman vallasta sekä sotien, nälän ja ympäristökatastrofien uhkista, Juha-Pekka Väisänen kuvaa SKP:n roolia.

Torilla tavataan

Kannattajakortit vastaanottanut oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen lupasi, että hakemus puoluerekisteriin merkitsemisestä käsitellään nopeasti.

Suomen kommunistinen puolue kiittää kannattajiaan ja tarjoaa muun muassa Helsingissä Hakaniemen torilla perjantaina kello 12 kahvit. Myös muualla maassa SKP on tavattavissa viikonloppuna useilla toreilla ja kävelykaduilla.

Toritapaamisissa ovat esillä muun muassa vaatimukset palkkojen ja perusturvan parantamisesta, kuntien lähipalvelujen turvaamisesta, asumiskustannusten nousun pysäyttämisestä, uusiutuvasta energiasta vaihtoehtona ydinvoimalle sekä suurituloisten ja suuryhtiöiden verotuksen kiristämisestä. SKP vaatii suomalaisjoukkojen vetämistä pois Afganistanista ja sanoo ei Natolle ja rasismille. Kommunistit haluavat kehittää osallistuvaa demokratiaa ja ulottaa sen myös talouden alalle.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (11 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.