SKP vaatii tulitaukoa Syyriaan

08.08.2012 - 15:05
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Syyriaan pitää saada heti aikaan tulitauko ja kaikkien osapuolten on lopetettava väkivaltaisuudet, korostaa SKP:n poliittinen toimikunta. Hallituksen ja oppositiovoimien on istuttava yhteiseen neuvottelupöytään ja etsittävä poliittiset ratkaisut. Myös ulkomainen sekaantuminen sisällissotaan muun muassa aseita toimittamalla on lopetettava.

Sodan keskelle joutuneille siviileille ja pakolaisille tarvitaan kiireellisesti lääkinnällistä, ruoka- ja muuta humanitaarista apua. SKP:n poliittinen toimikunta esittää, että Suomi osoittaa tähän rahoitusta ja pyrkii yhdessä muiden maiden kanssa avaamaan reitin avun toimittamiseksi Syyrian ulkopuolella olevien pakolaisleirien lisäksi maan sisällä apua tarvitseville.

Miljoonat syyrialaiset ovat joutuneet maan sisällä ja ulkopuolella käytävän valtataistelun uhreiksi. Sisällissota liittyy Lähi-idän energiavarojen hallinnasta käytävään kamppailuun, jossa USA ja muut suurvallat ajavat omia etujaan. Suomen rooli ei saa olla imperialististen pyrkimysten tukemisessa vaan puolueettomana rauhanvälittäjä ja humanitaarisen tuen antaja. 

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (7 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.