SKP:llä eduskunnan ulkopuolisista puolueista eniten kuntavaaliehdokkaita

06.03.2017 - 09:00
(updated: 06.03.2017 - 09:21)
Miguel López piti puheenvuoron Jyväskylän kävelykadulla.

Suomen kommunistinen puolue on tämän kevään kuntavaaleissa asettanut valtakunnallisesti 221 ehdokasta 36 kunnassa. Se on eduskunnan ulkopuolisista puolueista kaikkein suurin määrä.

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen toteaa, että puolueella on etenemisen mahdollisuuksia usealla paikkakunnalla. Väisänen itse on ehdolla Helsingissä, jossa SKP:n ja Helsinki-listojen tavoitteena on toinen valtuustopaikka.

SKP:llä oma sote-malli

SKP lähtee vaaleihin omalla sote-uudistusmallilla.

SKP liputtaa kuntaduunarien puolesta.

– Ainoana puolueena SKP esittää oman vaihtoehtonsa porvarivetoiselle sote-uudistukselle. Emme ole tukemassa SOS-hallituksen esitystä, kuten eduskunnan kaikki puolueet ovat. Haluamme irrottautua kaikista sen markkinaelementeistä, toteaa Väisänen.

SKP liputtaa myös kuntaduunarien puolesta.

– Liian moni kuvittelee, että vain Sipilän kaltaiset miljonäärit kykenevät työllistämään ihmisiä. Kunnissa ja kaupungeissa voimme päättää, että työllistämme meidän työttömät, innovaatioihin kykenevät osaajat.

Väisäsen mielestä pitkittyvään työttömyyteen pitää löytää ratkaisuja nopeasti. Työttömyyden jatkuessa ihmisten taidot ja työkyky alkavat väistämättä rapistua.

Kuntavaalistartti Jyväskylässä lauantaina

SKP:n keskuskomitea kokoontui lauantaina Jyväskylässä. Samalla järjestettiin SKP:n valtakunnallinen kuntavaalistartti.

Kommunistit lähtevät vaalikentille talouskurin ja yksityistämisen vastaisten vaatimusten kanssa. SKP haluaa rakentaa kuntia ja niiden hallintoa asukkaiden itsehallinnon ja demokratian pohjalta.

Meidän kuntamme eivät ole myytävänä – eivät myöskään meidän ehdokkaamme, on keskeisin vaalislogan.

SKP:n varapuheenjohtaja Miguel López on varma, että suurin osa kuntalaisista, poliittisesta näkökulmasta riippumatta, voisi allekirjoittaa SKP:n kuntavaaliohjelman omanaan.

– Yksinkertaisesti siitä syystä, että perusluonteemme on se, että ketään ei jätetä. Se on ollut kautta historian Suomen vahvuus. Me kaikki olemme rakentaneet ja maksaneet Suomen hyvinvointivaltiota – hyvinvointivaltiota, josta jokainen on nauttinut ja jota jokainen on hyödyntänyt.

SKP, niin kuin suurin osa suomalaisista, haluaa yhteiskunnan, jossa jokaisella kansalaisella on samat mahdollisuudet nauttia laadukkaasta elämästä. Ketään ei syrjäytetä, vaan jokainen on mukana projektissa nimeltä Suomi.

– Valitettavasti meidän maassamme on pieni ryhmä suomalaisia, joka on romuttamassa meidän Suomeamme ja pala palalta ryöstämässä sitä ja jopa antamassa sitä ulkomaisten yritysten ja valtioiden käsiin.

"Ihmisen elämä ei ole kauppatavaraa."

– Meidän kuntavaaliohjelmaamme on hyvin helppo kuvailla: se perustuu solidaarisuuteen, tasa-arvoisuuteen, laadukkaan elämän ja laadukkaiden palveluiden tarjoamiseen jokaiselle. Sen takia sanomme selvästi, että ihmisen elämä ei ole kauppatavaraa, sanoo López.

Kova loppukiri!

Uudenmaan piirin piirisihteeri Tiina Sandberg laskeskelee, että nämä ovat nyt kolmannet kuntavaalit, joita hän tekee piirisihteerinä.

– Vaikka optimismi tietenkin kuuluu ihan perustyökaluihin, niin pakko sanoa, että reipasta uudistumista ja piristymistä on nyt näkyvissä. Uusia paikkakuntia, joissa on nyt listat, on tullut SKP:lle Uudellamaalla kolme ja etenkin Hangon, Porvoon, Espoon ja Vantaan meininki on ihan loistava. Minusta tuntuu, että näissä vaaleissa on nyt vihdoin myös tulossa sitä yleispoliittista käännettä vasemmalle, mitä on saatu odottaa vuosikymmeniä.

– Vedetään siis ystävät ja toverit kova loppukiri ja katsotaan mihin se riittää! kannustaa Sandberg.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.