SKP:n eurovaaliehdokkaat viheltävät porvaripelin poikki

04.11.2013 - 08:44
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Kuvassa SKP:n ehdokkaat vasemmalta Simo Suominen, Tiina Sandberg, Susanna Rissanen, Miguel López, Petra Packalén, Tero Pitkä ja Heikki Ketoharju. / Toivo Koivisto |

Suomen kommunistinen puolue osallistuu ensi kevään europarlamentti vaaleihin ja tuo siihen mukaan ainoan todellisen vaihtoehdon Kataisen hallituksessa vaikuttavien puolueiden uusliberalistiselle leikkauspolitiikalle ja opposition kansallismieliselle europopulismille. 

SKP:n keskeinen vaatimus on toisenlaisen Euroopan rakentamisen demokraattisen prosessin aloittaminen. SKP vaatii kansanäänestystä EU-sopimuksista, koska toisenlaisen Euroopan rakentaminen ilman irtaantumista nykymuotoisista sopimuksista ei ole mahdollista.

Ensimmäiset ehdokkaat nimetty

SKP:n keskuskomitea nimesi lauantaina Espoossa ensimmäiset europarlamenttivaaliehdokkaat. SKP:n ehdokkaat ovat osa kansainvälistä Troikan ja EU-kurjistamispolitiikan vastaista radikaalia toimintaa. Kataisen hallituksen leikkauspolitiikka saa vastavalituilta ehdokkailta täystyrmäyksen.

Ehdokkaat edustavat hyvin koko Suomea ja eri ammattialoja. SKP:n keskuskomitea valitsee loput ehdokkaat ensi tammikuussa risteilykokouksessa, jossa vahvistetaan myös puolueen vaaliohjelma.

Tässä ensimmäiset SKP:n ehdokkaat: 

  • Heikki Ketoharju, muusikko, SKP:n pääsihteeri (Helsinki)
  • Miguel López, yliopisto-opettaja (Jyväskylä)
  • Petra Packalén, tapahtumayrittäjä, postityöntekijä (Tampere)
  • Tero Pitkä, lähihoitaja, Heinolan kaupunginvaltuutettu (Heinola)
  • Susanna Rissanen, sosiaaliterapeutti (Iisalmi)
  • Tiina Sandberg, ympäristösuunnittelija, piirisihteeri (Helsinki)
  • Simo Suominen, työtön (Tampere)
  • Rita Dahl, sopraano, kirjailija (Vantaa), sitoutumaton

SKP pyrkii kokoamaan yhteisen vaalirintaman EU-politiikkaan kriittisesti suhtautuvien ja EU-kriittisten puolueiden ja kansalaisliikkeiden kanssa. SKP:n keskuskomitea päätti Espoossa myös vaaliyhteistyöstä Suomen Työväen puolueen kanssa. STP asettaa vaaleissa omia ehdokkaita yhteiselle listalle.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (29 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.