SKP:n kannattajakorttien keruussa loppukiri

20.11.2020 - 13:45
(updated: 26.11.2020 - 15:34)
Helsingin tuhannes kannattajakortti kerättiin 10.11. Mellunmäen metroasemalla Yrjö Hakasen toimesta. Kuva Toivo Koivisto

Koronasta huolimatta Suomen kommunistisen puolueen (SKP) kannattajakortteja on kertynyt syksyllä kiihtyvällä tahdilla. Puolueen viemiseksi takaisin puoluerekisteriin tarvitaan Suomessa 5000 kannattajakorttia, joista jokainen on edelleen kerättävä paperille. Puolue poistetaan puoluerekisteristä, mikäli se ei saa kaksissa peräkkäisissä eduskuntavaaleissa edustajaa.

Kortteja on kerätty nyt yli 4300 kappaletta.

Kun SKP:n korttikampanja avattiin vuosi sitten, ei kukaan taatusti arvannut, että muutaman kuukauden päästä maailmaa alkaisi kiertää koronavirus. Kevään hiljaista korttikeruutapahtumien aikaa on otettu kiinni ympäri maan. Kortteja on kerätty perinteisesti katukampanjoinnilla ja aktiivien tuttavilta sekä tällä kertaa pandemiasta johtuen suurissa määrin myös kirjeitse.

Kortteja on kerätty nyt yli 4300 kappaletta. Se ei vielä riitä rekisteröintiin, mutta ahkeralla keräämisellä ollaan nopeasti 5000 kortin tavoitteessa.

SKP:n piirijärjestöissä ollaankin ensi viikolla yhä jalkautumassa kaduille korttikeruuseen useilla paikkakunnilla, vaikka pakkaset alkavat jo kolkutella etelässäkin.

 

SKP:ta tarvitaan

Tiedonantaja kysyi korttien keruuseen osallistuneilta ja sen allekirjoittaneilta, miksi Suomessa tarvitaan kommunistista puoluetta ja miksi he itse ovat mukana?

– Suomalaiselle monipuoluedemokratialle on eduksi, että perinteikäs SKP on rekisteröity puolue ja siten saa sille kuuluvan aseman ja näkyvyyden. Allekirjoittamalla kannattajakortin tuet puolueen palauttamista puoluerekisteriin. Se on ääni työtätekevien puolesta rahan valtaa vastaan, sanoo Suomen kommunistisen puolueen varapuheenjohtaja Liisa Taskinen. Puoluejohtoa oli korttikeruussa Porissa 20. marraskuuta, päivää ennen keskuskomitean kokousta samassa kaupungissa.

Kortteja ahkerasti Nokialla kerännyt Tuula Palomäki vastasi myös kysymyshaasteeseen.

– Pidän SKP:n olemassaoloa tärkeänä etenkin tänä päivänä, kun yhteiskunta on oikeistolaistunut ja sitä myöden ilmapiiri julmaa. Heikompien puolustajia tarvitaan myös kunnanvaltuustossa. Olen työläiskodista syntyisin. Isoisäni oli vankileirillä ja äitini raatoi saappaita Suomen Gummitehtaalla pienellä palkalla. Enkä itsekään ole ollut hyvin tienaava. Olen ollut nykyisen SKP:n jäsen ja toiminnassa mukana tänäkin päivänä, kertoo Palomäki.

Katukerääjien kokemus on, että kortteja saa ihmisiltä kun antautuu heidän kanssaan juttusille ja on valmis myös kuuntelemaan heidän murheitaan. Ihmiset haluavat kuulla, että on olemassa vaihtoehtoja nykyiselle politiikalle ja maailman toivottomalta tuntuvalle suunnalle.

Myös Matti Christensen vastasi lehden kysymykseen kommunistisen puolueen tarpeellisuudesta.

– Olen ollut mukana 1970-luvulta. Maailma ei ole muuttunut oikeudenmukaisemmaksi, turvallisemmaksi tai tasa-arvoisemmaksi, ja tavoite siis on yhä olemassa. Onneksi on olemassa myös joukko, joka pyrkii parempaan ja ymmärtää, ettei ole muuta mahdollisuutta kuin vaihtaa yhteiskuntajarjestelmä. Kaikki muu on petosta tai itsepetosta, sanoo Christensen.

Myös muita kommentteja saatiin puolueen tarpeellisuudesta.

– Olen sitä mieltä, että demokratialle on sitä parempi, mitä enemmän vaihtoehtoja äänestäjällä on, sanoi Mixu Lauronen.

– Miksi olen mukana? SKP on ainut johdonmukaisesti toimiva ja maailmaa muuttava voima joka voi vapauttaa sorretut alistetut luokat luovaan toimintaan paremman maailman puolesta, sanoi puolestaan Heikki Väisänen.


Vielä ehtii

Kortteja voi tulostaa netistä osoitteessa www.skp.fi/asiakirjat/skpn-kannattajakortti. Täytetyt kortit palautetaan postitse mahdollisimman pikaisesti osoitteeseen SKP, Viljatie 4 b 3. krs, 00700 Helsinki.

Puolueiden kannattajakortteja ei edelleenkään valitettavasti voi allekirjoittaa sähköisesti netissä.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.