SKP:n uusi pääsihteeri Petra Packalén kehottaa lähitaisteluun

05.06.2016 - 18:15

Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea valitsi sunnuntaina uudeksi pääsihteeriksi tamperelaisen postityöntekijä Petra Packalénin. Packalén, 32, on toiminut puolueessa kymmenen vuotta muun muassa keskuskomitean jäsenenä.

Packalén kehottaa kaikkia tovereita lähtemään ”lähitaisteluun” kunnissa ja työpaikoilla. Posti-ja logistiikka-alan unioni PAU:n aktiivina hän korostaa erityisesti ammattiyhdistysliikkeen roolia.

– Meidän pitää olla hyvin kartalla mitä tapahtuu ay-kentällä tällä hetkellä – ja nimenomaan kentällä. Ay-liikkeen johdossa on tällä hetkellä lähinnä vain luokkavihollisia. Se täytyy pitää aina mielessä, toteaa Packalén.

Hänen mukaansa nyt on tehtävä konkreettista analyysia ja sen pohjalta soveltaa käytäntöön keinoja radikalisoida ay-liikettä alhaalta käsin.

– Siihen on monia keinoja, ja yksi tärkeimmistä on tietysti se, että kommunistit ovat mukana ay-toiminnassa. Tietysti myös erilaiset tukitoimet työtaistelutilanteissa auttavat sekä ylipäänsä tiedonjako työläisten oikeuksista.

Packalénin mielestä nyt kun ay-liikkeen johto on mennyt sopimaan ilman kentän lupaa kilpailu- ja kyykytyssopimuksen, on kommunistienkin tehtävä tuoda politiikkaa takaisin ay-toimintaan.

– Mikäli kohta ei aleta olla työpaikoilla jotain mieltä, huomataan keskusjärjestöjen ja liittojen johdon kohta myyneen kaikki saavutetut työläisten edut porvareille, muistuttaa Packalén.

Kulunut vuosi on saanut ihmiset politisoitumaan enemmän.

– Kun palveluista ja toimeentulosta karsitaan ja samaan aikaan valtionjohto pyrkii jyrsimään pois meidän yhteisten yhtiöiden työläisten palkoista ja eduista, ei monet enää tyydy katselemaan vierestä. Suomessa on rahaa enemmän kuin koskaan ja Postikin on tuottanut voittoa vuodesta toiseen. Voitot eivät vain tunnu menevän meille, jotka sitä työtä niiden eteen oikeasti teemme, tokaisee kahdeksan vuotta Postissa työskennellyt Packalén. Hän vaatii parempia työehtoja ja perusturvaa jokaiselle.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.