Keywords:

SKP:n Väisänen: "Voitonpäivä haastaa rauhantyöhön"

09.05.2016 - 15:30
Rissalassa osoitettiin maanantaina mieltä Yhdysvaltain ja Suomen yhteistä lentosotaharjoitusta vastaan. Kuva Martti Vaskonen.

Tänään Voitonpäivänä eri puolilla maailmaa ja etenkin Euroopassa nostetaan esille fasismin ja rasismin vastainen toiminta. Liittoutuneet maat, joista tärkeimpänä mahtina Neuvostoliitto, kukistivat 71 vuotta sitten Natsi-Saksan etenemisen ja torjui fasismin.

Nyt Yhdysvallat provosoi Venäjää Suomessa käytävillä sotaharjoituksilla, siirtää pysyviä sotajoukkoja Baltiaan ja vahvistaa ohjuspuolustusta Itä-Euroopassa. Suomessa julkinen valtamedia Yleisradio antaa tilaa muun muassa Soliders of Odinin edustamalle rasistiselle äänelle ja rakentaa kasvualustaa fasistiselle kulttuurille.

– Voitonpäivä haastaa meidät työhön rasismia ja fasismia vastaan ja toimiin rauhan puolesta. On historiallisen merkittävää, että juuri tänään rauhan aktiivit ovat osoittamassa mieltä Yhdysvaltojen armeijan sotaharjoituksia vastaan. USA:n armeija ei ole tervetullut Suomeen. Obaman sotajoukkojen pitää heti poistua Suomesta ja suunnitellut sotaharjoitukset perua, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen.

10 miljardin asehankinnat peruttava

Suomalainen poliittinen eliitti on valmis ostamaan lähes 10 miljardilla Nato-yhteensopivia uusia sotakoneita aikana jolloin hallitus on leikannut perusturvasta, koulutuksesta ja kansalsiyhteiskunnan rauhantyön rahoista. Sipilän hallitus kärjistää yhteiskuntarauhaa tuottamalla Nato-selvityksiä, joissa sotilasliiton toiminta nähdään rauhanturvana ja järjestämällä Yhdysvaltojen kanssa sotaharjoituksia.

– Olen ministeri Alexander Stubbin kanssa eri mieltä siitä, että Suomen Nato-jäsenyys lisäisi maamme turvallisuutta. Stubb perustelee Naton kannatus-kantansa uudella Nato-selvityksellä. Minä perustelen Naton vastaisen kantani ensiksi vanhalla viisaudella, että emme maantieteelle mitään mahda. Toiseksi on viisasta ymmärtää viesti, jonka Venäjä on kertonut, että se pitää uhkana sitä, jos Nato lähentyy Venäjän rajoilla. Kolmanneksi on viisasta kuunnella suomalaisia. Kaikesta mediapainostuksesta huolimatta enemmistö suomalaisista vastustaa edelleen ajatusta Suomen Nato-jäsenyydestä, listaa Väisänen Voitonpäivänä.

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.