SKP:n vaalikampanja etenee - vaalijuliste julkistettiin tiistaina

23.03.2011 - 08:20
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Suomen kommunistisen puolueen vaalijulisteessa annetaan kenkää rahaeliitille. / Toivo Koivisto |

Suomen kommunistisen puolueen eduskuntavaalijuliste julkistettiin tiistaina Helsingissä nykytaiteenmuseo Kiasman edustalla. Paikkavalinnalla haluttiin viitata lukuisiin kansalaisliikkeiden mielenosoituksiin, jotka ovat lähteneet matkaan samaiselta Kiasman aukiolta.

SKP:n pääsihteeri Juha-Pekka Väisänen kertoo, että sekä vaaliohjelman että julisteen slogan "Kenkää rahaeliitille" tarkoittaa lopputiliä porvarien tuhopolitiikalle, joka on kasvattanut pankkiirien ja suurpääoman voittoja.

Haaste konkreettisiin tekoihin

Suomen kommunistinen puolue haastaa muut puolueet konkreettisiin tekoihin, joilla nykyinen eriarvoinen suuntaus muutetaan ja joilla vastataan edessä oleviin haasteisiin. On aika hylätä rämettynyt poliittinen kulttuuri, jossa vaalikentillä puhutaan yhtä ja vaalien jälkeen tehdä toista.

SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen painottaa, että äänestäjillä pitää olla oikeus saada puolueilta konkreettiset vastaukset tulevaisuuden haasteisiin, joissa tarvitaan välttämättä isoja uudistuksia. Näitä haasteita ovat muun muassa köyhyys, tuloerojen kasvaminen, kunnallisten palvelujen tila, työelämän muutokset sekä suuret globaalit kysymykset ympäristöstä ja Suomen roolista kansainvälisissa konflikteissa.

Omalta osaltaan SKP on täsmentänyt sitoumuksiaan vaaliohjelmassa ja siihen liittyvässä reseptivihkossa Meillä keittää.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (3 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.