"SKP:ta tarvitaan ihmisten tietoisuuden kohottajana"

31.08.2011 - 10:19
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
SKP kerää kannattajakortteja ympäri maata, niin myös Jyväskylässä. / Satu Simonen |

Eräs kaksikymmentä vuotta sitten hajonneen Neuvostoliiton opetuksista on epäilemättä, että kansan tahtoa ei voi sivuuttaa eikä vähätellä.

– Me kommunistit emme tee asioita kansan puolesta vaan yhdessä kansan kanssa ja haluamme toimia demokraattisin keinoin myös tavoitellessamme vallankumousta, sanoo Suomen kommunistisen puolueen Jyväskylän piirisihteeri Satu Kortelainen.

Hänen mukaansa Suomen eduskunnasta puuttuu nyt vasemmisto-oppositio.

– Vasemmistoliitto ja demarit ovat mukana hallituksessa ja sitoutuneet sen uusliberalistiseen poliittiseen linjaan, joka on suurelta osin vasemmiston tavoitteiden vastainen varsinkin ulkopolitiikassa ja varsinkin EU-politiikassa. Saavutetut pienet parannukset sosiaalietuuksiin eivät riitä. Se mikä työttömyysturvassa ja asumistuessa saadaan, se menetetään toimeentulotuessa ja tasaveroissa, muistuttaa Kortelainen.

Muun muassa tästä syystä kommunisteja tarvitaan vasemmiston politiikan linjaajina.

– Meidän on muistutettava muita työväenluokan yhteisistä tavoitteista ja pyrittävä vaikuttamaan toisiin vasemmistolaisiin. Nyt on syytä kaikkien vasemmistolaisten ja vasemmistolaisina itseään pitävien toimia yhdessä, jotta voidaan turvata ihmisten perustarpeet ja rauhan säilyminen.

Demokratia kaipaa vaihtoehtoja

Tällä hetkellä SKP kerää kannattajakortteja, jotta puolue saadaan takaisin puoluerekisteriin. Viiden tuhannen kortin tavoitteesta on kerätty jo puolet.

Tarvetta ja kysyntää SKP:lle on monestakin syystä. Satu Kortelainen toteaa, että Suomessa on kansalaisyhteiskunnan tasolla vasemmisto-oppositio. Oppositioajattelu kytee paitsi kommunisteissa myös hallitukseen tyytymättömissä vasemmistoliittolaisissa ja demareissa.

– Kommunisteja tarvitaan kanavoimaan tätä tyytymättömyyttä teoiksi ja yhdistämään työväenpuolueiden tavoitteita. SKP:n olemassaolo vie muita vasemmistopuolueita vasemmalle. Yhteiskunnan suunta muuttuu vain siten, että ihmiset yksilöinä uskovat muutokseen ja sitten yhdessä tekevät muutoksen. Reformismi ei kommunisteille tunnetusti riitä, vaan meidän mielestämme tarvitaan toisenlainen yhteiskunta ja uudenlainen 2000-luvun sosialismi. SKP:ta tarvitaan ihmisten tietoisuuden kohottajana, sanoo Kortelainen.

Allekirjoittamalla kannattajakortin voi varmistaa, että demokratiassa on vaihtoehtoja ja SKP mukana myös seuraavissa vaaleissa.

– Allekirjoittaminen ei tee sinusta puolueen jäsentä eikä sinua vaivata propagandalla ellet sitä halua. Täytetyt kortit menevät oikeusministeriön virkamiehille tarkastettavaksi, jonka jälkeen ne tuhotaan, muistuttaa Kortelainen.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (12 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.