”Sokea sokeaa taluttaa”

23.08.2012 - 12:30
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Nokialainen kuvanveistäjä Ossi Somma on 1960-luvulta alkaen ottanut teoksillaan vahvasti kantaa eriarvoisuutta, köyhyyttä, elinympäristön tuhoamista, ahneutta ja rahavaltaa vastaan. Tiistaina Helsingissä Galleria Sculptorissa avattu Somman näyttely ”Sokea sokeaa taluttaa” varoittaa siitä, mihin markkinavoimien vapaus vie.

Tuoli on Somman teoksissa keskeinen vallan symboli. Tällä kertaa teoksetkin ovat esillä lähellä vallan keskuksia, Elinkeinoelämän keskusliiton palatsin vieressä. Suuri osa Somman teoksista on kuitenkin Nokian Siurossa, jonne hän on koonnut lähinnä vahasta, lasikuidusta ja puusta tekemistään teoksista veistospuiston.

Galleria Sculptorin näyttelyssä on esillä myös kymmeniä ajatusmappeja. Ne kuvaavat Somman ajatusmaailmaa, jota hän itse luonnehtii kristilliseksi kommunismiksi.

Ossi Somma sai vuonna 2000 taiteilijaprofessorin arvonimen. Näyttely on avoinna 9.syyskuuta asti.

Ossi Somman näyttely Galleria Sculptorissa >>>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.