Solidaarisuutta Venezuelan bolivaariselle tasavallalle

22.04.2016 - 11:15

Suomen kommunistinen puolue tuomitsee Yhdysvaltain hallituksen puuttumisen Venezuelan sisäpolitiikkaan. Barack Obaman hallinto osoitti 3. maaliskuuta tekemällään päätöksellään ylemmyydentuntoisen, kolonialistisen ja laittoman asenteensa palauttaessaan hallinnollisen linjauksensa, jonka mukaan Venezuelan bolivaarinen tasavalta on “poikkeuksellinen uhka Yhdysvaltojen kansalliselle ja kansainväliselle turvallisuudelle.”

Venezuelan bolivaarisen tasavallan taistelu on kaikkien kansojen taistelu.

SKP katsoo tämän toimen olevan kohtuuttoman uhkaava ja tähtäävän Yhdysvaltain ja sen liittolaisten toimesta bolivaarisen vallankumouksen tuhoamiseen. SKP haluaa myös tässä yhteydessä tuomita Espanjan pääministeri Mariano Rajoyn toimet, joilla tämä pyrkii auttamaan ja tukemaan venezuelan oikeistoa, jonka tavoitteena on kaataa laillisesti valittu presidentti Nicolás Maduron hallitus.

Venezuelan bolivaarisen tasavallan taistelu on kaikkien kansojen taistelu, niidenkin jotka ovat näennäisen vapaita ulkoisesta vaikuttamisesta. Tämä koskee myös Suomea, jossa saa jatkuvasti enemmän jalansijaa niin Yhdysvaltain kuin Euroopan unioninkin talous- ja sotapolitiikka, joita nämä toteuttavat Naton ja erilaisten vapaakauppasopimusten muodossa

Tämän vuoksi SKP ilmaisee solidaarisuutensa ja tukee Venezuelan kansaa ja presidentti Nicolás Maduron hallitusta. SKP jatkaa taisteluaan solidaarisen, sekä taloudellisen että sotilaallisen vähemmistön diktatuurista vapaan maailman puolesta.

Maidemme ja koko ihmiskunnan paremman tulevaisuuden puolesta, ikuiseen voittoon asti! Yhdessä voitamme!

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Pääkirjoitukset

Kommentit (3 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.