SSS-hallitus vihaa naisia

19.03.2016 - 11:30

Helsingin Maanantaiklubilla oli maaliskuussa teemana tasa-arvo.

Helsingin Työväenyhdistyksen Naisosasto ry:n puheenjohtaja Maarit Fredlund totesi, että nykyinen hallitus vihaa naisia.

Naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemistä ja poistamista koskeva Istanbulin sopimus astui Suomessa voimaan viime elokuussa. Silti meillä on Fredlundin mukaan vakavia lainsäädäntötason ongelmia. Esimerkiksi turvakoteja on liian vähän.

Erityisen hankala tilanne on maahanmuuttajataustaisilla naisilla, joita vaivaa muun muassa itseluottamuksen puute.

Suomen kommunistisen puolueen varapuheenjohtaja, psykologi Emmi Tuomi nosti esille tuoreen tutkimuksen, jonka mukaan eri vähemmistöryhmistä 61 prosenttia kokee syrjinnän ja vihapuheen tuovan turvattomuutta heidän elämäänsä. Yli puolet arvioi, että se vaikuttaa heidän mielenterveyteensä heikentävästi.

Tutkimus esittelee myös hyviä ratkaisuehdotuksia. Tosin resursseja ehdotetaan lisättäväksi vain nettipoliisin toimintaan.

Hölmöläisten politiikkaa

Monet työväenliikkeen kamppailemat historialliset edistysaskeleet, jotka ovat parantaneet myös tasa-arvoa, ovat nyt vaakalaudalla.

Emmi Tuomen mukaan Suomessa on hyviä suunnitelmia, sopimuksia ja lakeja, joissa kiinnitetään huomiota tasa-arvoon monella tavalla. Esimerkiksi viime vuonna voimaan astunut yhdenvertaisuuslaki sisältää useita hyviä tavoitteita ja päämääriä. Siinä muun muassa linjataan, että syrjintään pitää paitsi puuttua, myös aktiivisesti ehkäistä.

Kauniita sanoja ovat paperit täynnä. Valitettavasti ne eivät näy istuvan hallituksen politiikassa.

– SSS-miehet tekevät jotain aivan muuta. Työaikaa ja työuria pidennetään ja lomia leikataan samalla kun työttömyys lisääntyy. Harvinaisen avoimesti siirretään rahaa työntekijän taskusta työnantajille. Myös peruspalveluista, koulutuksesta ja sivistyksestä leikataan, listasi Tuomi. Monet työväenliikkeen kamppailemat historialliset edistysaskeleet, jotka ovat parantaneet myös tasa-arvoa, ovat nyt vaakalaudalla.

Tuomi vertasi hallituksen politiikkaa hölmöläisten peitonjatkamiseen: toisesta päästä kun leikataan ja toiseen kenties lisätään, niin kylmä tulee silti.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Lue myös

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.