Suomen kommunistinen puolue palasi puoluerekisteriin

12.12.2011 - 14:47
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
SKP vastustaa kapitalismia ja pyrkii oikeudenmukaisempaan järjestelmään, nykyaikaiseen sosialismiin, toteaa puolueen pääsihteeri JP Väisänen. / TA-arkisto |

Suomen kommunistinen puolue on merkitty uudelleen puoluerekisteriin. Nyt Suomessa on puoluerekisterissä selkeä vasemmistolainen vaihtoehto EU:n ja hallituksen toteuttamalle kurjistamiselle ja rahaeliitin eurokomennolle.

– SKP tarvitaan tuomaan politiikkaan vasemmistolainen oppositio ja vaihtoehto eriarvoisuutta lisäävälle hallituspolitiikalle, perustelee SKP:n pääsihteeri JP Väisänen.

– Haluamme toimia yhdessä kaikkien niiden kanssa, jotka eivät aio alistua nykyiseen sietämättömään tilanteeseen, rahavaltaan ja pankkipelureiden laskujen maksattamiseen työntekijöiden ja vähävaraisten kustannuksella.

Ensi vuoden SKP aloittaa kokoamalla katu- ja torikyselyllä ihmisten ehdotuksia siitä, mitä kunnissa ja Suomessa pitäisi muuttaa.

– Eurooppaa ja monia muita maita heiluttelevat finanssikriisit osoittavat, miten tuhoisa järjestelmä kapitalismi on. Siksi tarvitaan puolue, joka vastustaa kapitalismia ja pyrkii oikeudenmukaisempaan järjestelmään, nykyaikaiseen sosialismiin.

– SKP tuo suomalaiseen politiikkaan myös yhteyden kansainvälisen työväenliikkeen taisteluun ihmisten vapauttamiseksi riistosta, pääoman vallasta sekä sotien, nälän ja ympäristökatastrofien uhkista, Juha-Pekka Väisänen kuvaa SKP:n roolia.

SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen on parhaillaan mukana Brysselissä, missä Euroopan vasemmisto tekee johtopäätöksiä kamppailusta EU-politiikkaa vastaan. Viikonloppuna SKP oli mukana Ateenassa 78 kommunistisen ja työväenpuolueen kansainvälisessä tapaamisessa, jossa koottiin voimia työväen kurjistamista ja rahavaltaa vastaan.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (12 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.