Suomen sosiaalifoorumi vuoden 2017 huhtikuussa

14.12.2016 - 11:45
Suomen sosiaalifoorumi on yhteisponnistus, joka on jo useana vuonna tarjonnut tilan kriittisille ruohonjuuritason äänille ja eri yhteiskunnallisten liikkeiden kohtaamiselle.

Haluaisitko olla mukana toteuttamassa ainutlaatuista yhteisponnistusta, joka tarjoaa tilan kriittisille ruohonjuuritason äänille ja eri yhteiskunnallisten liikkeiden kohtaamiselle? Suomen sosiaalifoorumin suunnittelu ja päätöksenteko on avoin ja demokraattinen prosessi, jossa jokaisen osallistujan ääni on tasavertainen. Mukaan suunnitteluun voi lähteä järjestön, ryhmän tai verkoston edustajana tai yksityishenkilönä.

Ensi ja seuraavan vuoden Sosiaalifoorumeille on haettu ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea, ja tieto rahoituspäätöksestä saadaan vuodenvaihteessa. Rahoituksen toteutuessa tapahtumaa varten pyritään löytämään ohjelmaa kokoava tila. Vuosina 2017-2018 tilijärjestönä toimii Sivistysliitto Kansalaisfoorumi ry.

Yhdessä voimme tehdä “Toisenlainen maailma on mahdollinen” -tunnuslauseesta todellisuutta!

Tekijöitä ja tukea kuitenkin tarvitaan, sillä UM:n rahoitus on hyvin epävarmaa. Viime kevään Sosiaalifoorumi osoitti, miten valtion rahoituksen puuttumisesta huolimatta voimme järjestöjen ja muiden toimijoiden moninaisen yhteistyön ja ideoinnin ansiosta järjestää tilan kansalaisyhteiskunnan keskusteluille. Yhdessä voimme tehdä “Toisenlainen maailma on mahdollinen” -tunnuslauseesta todellisuutta!

Mikä sosiaalifoorumi?

Suomen sosiaalifoorumi (SSF) on prosessi, joka kulminoituu vuosittain kymmenistä osatapahtumista koostuvaan Sosiaalifoorumi-tapahtumaan. Foorumin järjestävät yhteistyössä eri kansalaisjärjestöt, ja työtä organisoidaan säännöllisten, kaikille avoimien yleiskokousten kautta. Tapahtuma noudattaa Maailman sosiaalifoorumin periaatteita, jotka ovat luettavissa www.sosiaalifoorumi.fi -kotisivuilla.

Sosiaalifoorumi muodostuu eri järjestöjen ja verkostojen järjestämistä osatapahtumista. Osatapahtuma voi olla keskustelu, työpaja, luento, elokuvaesitys tai vaikka jotain luovaa ja ennennäkemätöntä. Viime keväänä Sosiaalifoorumin aiheet rakentuivat ajankohtaisten ongelmien, kuten talouskurin, TTIP:n, Linnake-Euroopan, äärioikeiston ja ympäristökriisin vastapainoksi nousseen yhteiskunnallisen liikehdinnän – Joukkovoiman, DiEM25:n ja radikaalien ympäristökamppailujen ympärille.

Pitkään Helsingin ruotsinkielisellä työväenopistolla Arbikseksella järjestetty Suomen sosiaalifoorumi järjestettiin tänä vuonna 2016 pop up -muotoisena eri puolilla Helsinkiä. Tapahtuma keräsi yli 700 kävijää.

Sosiaalifoorumin päätökset tehdään yleiskokouksessa, joka on avoin kaikille kiinnostuneille. Seuraava yleiskokous järjestetään tiistaina 10.1. klo 17:30 (paikka ilmoitetaan myöhemmin Sosiaalifoorumin viestintäkanavissa).

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.