Suora lähetys Brysselin mielenosoituksesta - "Meillä on oikeus vastalauseeseen!"

13.03.2013 - 10:08
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Myös Suomessa järjestetään tukimielenosoituksia Brysselin mielenosoittajille. Tänään Joensuun torille ovat kokoontuneet mm. Ruokaa ei aseita-ryhmä ja Kriittinen ay-verkosto. / Kriittinen ay-verkosto |

Ihmiset eri puolilta Eurooppaa kokoontuvat tällä viikolla Brysselissä ja muissa Euroopan pääkaupungeissa vastustamaan Euroopan unionin talouskuripolitiikkaa ja demokratian murenemista. Tiedonantaja uutisoi maanantaina, että poliisi on Brysselissä kieltänyt kansainvälisen For a European Spring -koalition järjestäytyneen marssin.

Syyksi ihmisten vapaan kokoontumisoikeuden eväämiseen on nyt esitetty virkavallan "resurssien puute".

– Tämä on törkeää. Meillä on oikeus kokoontua ja ilmaista vastustavamme EU:n hyökkäyksiä työpaikkoja ja peruspalveluja kohtaan. Harkitsemme parhaillaan oikeudellisia toimia, sillä päätös edustaa räikeää piittaamattomuutta tavallisten eurooppalaisten oikeuksia kohtaan, sanoo Pascoe Sabido suuryhtiöiden toimintaa Euroopassa seuraavasta Corporate Europe Observatorystä.

Vastalauseena poliisin mielivallalle koalitio järjestää tänään kansainvälisille vierailleen opastetun "vyönkiristyskiertueen." Kiertue pujottelee ympäri Brysseliä esitellen Euroopan unionin toimielimiä sekä rahoituslaitosten ja teollisuuden lobbareita, jotka ovat leikkauspolitiikan takana.

Tempausta ja muita Brysselin tapahtumia voi seurata suorana lähetyksenä verkosta.

"Kriittiset äänet pyritään tukahduttamaan"

Mielenosoitusta keskiviikkona ja torstaina järjestävän koalition mukaan Brysselin poliisin kielto heijastelee Euroopan yleistä tilannetta.

– Epäoikeudenmukaisia säästötoimenpiteitä vastustavat kriittiset äänet pyritään syrjäyttämään ja tukahduttamaan kaikkialla. Tästä syystä, poliisin kiellosta huolimatta, koalitio tulee antamaan puhujalavan näille mielipiteille täällä Brysselissä, kun Euroopan johtajat keskustelevat uusista säästötoimista kansaa kuuntelematta, koalitiosta tiedotetaan.

Huomiseen suurmielenosoitukseen For A European Spring -koalitio aikoo osallistua osana ammattiliittojen mielenosoituskulkuetta kriittisenä kansainvälisenä blokkina. Kello 15 pidetään yleiskokous Parc Cinquantenaire -aukiolla, jossa päätetään jatkotoimenpiteistä.

– Samaan aikaan kun Euroopan unioni on vakavasti heikentänyt kansalaistensa hyvinvointia, jäsenvaltiot ovat tukeneet vaikeuksissa olevia finanssilaitoksia hämmästyttävällä 1,6 biljoonalla (1600 miljardilla) eurolla vuodesta 2008. Tämä on häpeällistä ja täysin mahdotonta hyväksyä. Miksi meidän pitäisi maksaa rahoitusalan ylilyönnit, kysyy Myriam Bourgy kolmannen maailman velkavankeutta vastustavasta CADTM-komiteasta.

Katso videot eurooppalaisista protesteista Tiedonantajan videopalvelusta

Kuvia ja tunnelmia aiemmista ay-väen ja kansalaisliikkeiden tänä vuonna järjestämistä mielenosoituksista talouskuria vastaan löydät Tiedonantaja.fin omalta YouTube-kanavalta

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.