Tampereen teollisuusalueen suurin ammattiosasto Teollisuus7 ei hyväksy Israelin valtion Gazan alueen siviiliväestöön kohdistuvaa, Israelin suorittamaa, kansanmurhaan vertautuvaa väkivaltaa. Ammattiosasto lausui asiasta tällä viikolla.
SYL toivoo sopua yliopistojen tes-neuvotteluihin
Yliopistojen työnantajapuoli Sivistystyönantajat hylkäsi eilen valtakunnansovittelijan sovintoesityksen, jonka palkansaajapuoli olisi ollut valmis hyväksymään. Työntekijäpuoli oli jättänyt jo aiemmin lakkovaroituksen, joten Helsingin yliopiston työntekijät ovat tänään lakossa ja lakot leviävät 7.3. ja 14.3. myös muihin yliopistoihin, mikäli sopua ei sitä ennen synny. Tilanne on historiallinen, sillä tiettävästi yliopistojen professorit eivät ole koskaan aikaisemmin olleet lakossa.
Sivistystyönantajat on perustellut ratkaisuaan sillä, että yliopistoihin kohdistuneiden leikkausten vuoksi rahaa ei ole palkankorotuksiin. Selitys on looginen ja ymmärrettävä ja tämä on juuri se kehitys, mitä SYL:kin on pelännyt koulutusleikkausten aiheuttavan. SYL on todennut, että hyvinvoiva ja motivoitunut henkilöstö on laadukkaan koulutuksen avaintekijä ja siksi onkin huolestuttavaa, että tilanne on näin tulehtunut yliopistoissa.
Tähän asti koulutusleikkaukset ja muut tiukat tilanteet on kohdattu yhdessä: koulutuksen rahoitusta on puolustettu sekä molempien työmarkkinaosapuolten, korkeakoulujen, opiskelijoiden kuin muidenkin yhteiskunnallisten vaikuttajien tahoilta. SYL toivoo, että yliopistojen tes-neuvotteluissa päästään sopuun. Puolentoista kuukauden kuluttua käydään Sipilän hallituksen viimeinen kehysriihi, joten nyt olisi ollut oikea aika puhaltaa yhteen hiileen ja vaatia lisää rahaa yliopistoille, jotta pystytään turvaamaan yliopistojen kilpailukykyiset palkat ja työehdot.
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Tuoreessa raportissa esitellään vuosina 2016–2023 tehdyn perinnebiotooppien eli perinneympäristöjen inventoinnin tulokset. Tieto Suomen perinnebiotoopeista on lisääntynyt 1990-luvusta, mutta hoidettuja perinnebiotooppeja on luontotyyppien ja lajiston säilymisen kannalta edelleen liian vähän. Monelle uhanalaiselle kasvi- ja hyönteislajille ne ovat ainoa mahdollinen elinympäristö.
Terveydenhuollon riittämättömät resurssit ja STEA-rahoituksen karsiminen sotejärjestöiltä osuvat kipeästi niihin vanhempiin, jotka saavat lapsensa tulevaisuudessa. Jo tällä hetkellä näkyvät ilmiöt, kuten vanhempien uupumus ja nuorten pahoinvointi, tulevat hyvin todennäköisesti lisääntymään.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.