Taisteluhenkisen ja jäsenvaltaisen JHL:n puolesta

13.03.2017 - 13:45

Keväällä käydään kuntavaalien lisäksi muitakin vaaleja. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n edustajistovaalit osuvat tälle maaliskuulle.

Vaaleissa mukana oleva Kommunistien ja sitoutumattomien vaaliliitto yhdistää ehdokkaita tinkimättömän edunvalvonnan puolesta. Vaaliliitolla on ehdokkaita Etelä-Suomen ja Pääkaupunkiseudun vaalipiireissä.

Vaaliliiton mielestä JHL on sopeutunut muun ammattiyhdistysliikkeen tavoin elinkeinoelämän, työnantajien ja oikeiston vaatimuksiin, mikä on heikentänyt rajusti työväenluokan asemaa. Samalla taloudellista eliittiä palveleva markkinavalta on vahvistunut, kansanvallan kustannuksella. Tämä kehitys on pysäytettävä.

– Tarvitaan tekoja työväenluokan aseman parantamiseksi. Kukaan ei tee muutosta puolestamme. Meidän – ammattiliittojen jäsenten – on tehtävä se itse. Siksi kommunistien ja sitoutumattomien vaaliliiton tavoitteena on taisteluhenkinen ja jäsenvaltainen JHL, todetaan vaaliliiton teeseissä.

JHL edunvalvonnan kärkeen

Pääkaupunkiseudun vaalipiirissä ehdolla oleva VR-lähiliikenteen Peter Björklöf on kotoisin Raaseporista.

– Olen työskennellyt VR-lähiliikenteessä vuodesta 1997. Ennen sitä olin ratapuolella mittamiehenä. Viime vuoden kesästä lähtien toimin lähiliikennekonduktöörien päätoimisena pääluottamusmiehenä. Kunnan-/kaupunginvaltuutettuna olen ollut 32 vuotta, nykyään Raaseporissa.

Björklöf on ehdolla JHL:n edustajistoon, koska hän haluaa ammattiyhdistystoimintaan perusremontin. Tehtävänä pitää olla työväen aseman parantaminen eikä huononnusten hyväksyminen.

”Tarvittaessa on käytettävä voimatoimia työnantajien hyökkäysten torjumiseksi.”

– Ei enää palkanalennuksia eikä työajan pidennystä. Tarvittaessa on käytettävä voimatoimia työnantajien hyökkäysten torjumiseksi. Heikoimman lenkin asemasta JHL:n pitää nousta ammattiliittojen edunvalvonnan kärkeen. Jatkossa haluan TES-neuvottelutulokset jäsenäänestykseen ennen hyväksymistä.

Sitoutumattomana ehdokkaana vaaleihin lähtenyt Asko Knuuti toteaa, että valtio-omisteisten yhtiöiden johtajien optioille tultava loppu.

– Työntekijä on palkkansa ansainnut. Uhkakuvilla pelottelun on loputtava. Työssä jaksamiseen on ihan tosissaan paneuduttava työtaakan lisäämisen sijasta.

Kommunistisen Työväenpuolueen varapuheenjohtaja Jarmo Knuutila vaatii työaikaa lyhyemmäksi palkkoja alentamatta. Myös eläkeikää on alennettava. (TA)

JHL:n edustajistovaalit - Kommunistit ja sitoutumattomat

Pääkaupunkiseudun vaalipiiri

Peter Björklöf, nro 247

Asko Knuuti, nro 248

Jarmo Knuutila nro 249

Timo Nousiainen nro 250

Lauri Paronen, nro 251

Etelä-Suomen vaalipiiri

Jarkko Kivirikko, nro 95

Milutin Krivokapic nro 96

Tero Pitkä, nro 97

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.