Tampereen kaupunki uhkaa squattia häädöllä

04.03.2010 - 11:56
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Tampereen kaupunki käynnisti vallatun talon häädön Hyhkyssä aamupäivällä maanantaina 1.3. poliisivoimilla uhkaillen. Squat Hyhky vallattiin ensimmäisen kerran yhteiseen käyttöön keväällä 2004. Kesäkuussa 2006 talo jäi tyhjilleen, mutta se vallattiin uudelleen keväällä 2009. Viimeisen vuoden aikana talo on ollut yhteinen kokoontumispaikka, jossa on järjestetty useita pieniä tapahtumia, ja se on tarjonnut yösijan sitä tarvitseville.

– Talon aktiivit ovat kunnostaneet heitteille jätettyä taloa ja tehneet siitä kotoisan. Talossa aloiteltiin kirjastotoimintaa, rakenneltiin yhdessä, kokkailtiin puuhellan lämmössä sekä suunniteltiin yhteistä puutarhaa ja kasvimaata, Squat Hyhky sanoo kannanotossaan.

Talon on omistanut kansalaisopisto Ahjolan kannatusyhdistys ry, joka pyörittää ohjattua harrastustoimintaa Pirkanmaan alueella. Nyt kuitenkin poliittisesti sitoutumaton, yhteisöllisiä arvoja kannattava Ahjola on myynyt talon Tampereen kaupungille. Kaupungin edustajat ilmoittivat häätötilanteen yhteydessä sulkevansa talon niin, että kukaan ei voi enää astua sisään.

– Tämä on mielenkiintoinen linja kaupungilta, joka on viimeisen vuoden aikana pyrkinyt myymään useita omistamiansa kiinteistöjä tarkoituksenaan päästä niistä eroon. Nyt kaupungin intressit pientä puutaloa kohtaan heräsivät yllättäen juuri silloin, kun toiminta alkoi uudelleen juurtua Hyhkyn talolle, todetaan kannanotossa.

Squat Hyhkyn mielestä on selvää, että valtaajat ovat talon todellisia käyttäjiä toisin kuin Ahjola, joka seisotti vuosia taloa tyhjillään, tai Tampereen kaupunki, joka ei näköjään siedä juuri minkäänlaista itseorganisoitumista asukkailtaan.

Squat Hyhkyn toiminta jatkuu häätöuhasta huolimatta. Tule vastustamaan häätöuhkaa, kokoontuminen perjantaina 5.3. klo 14.00 Anttilan vieressä (Kuninkaankadun ja puutarhakadun risteys). Demojen jälkeen rentoa illanviettoa valtauksella klo 19 alkaen.

http://tresquat.net/

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.