Tehdäänkö Turussa läpihomeisesta rakennuksesta päiväkoti?

13.04.2015 - 09:59
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Turussa on Ispoisten kartano Oy:n lukuun allekirjoitettu kauppasopimus valaistusalalla toimivan Teknopower Oy:n toimitusjohtajan Nina Arvosen, halikkolaisen Ellego Powertec Oy:n toimitusjohtajan Rami Arvosen ja Suomen Pelastusarmeijan säätiön kanssa.

1740-luvulla rakennetussa kartanossa toimi kevääseen 2012 asti Pelastusarmeijan ylläpitämä palvelutalo Onnela.

Turkulainen rakennusarkkitehti ja SKP:n eduskuntavaaliehdokas Eira Kejonen kertoo, että palvelutalojen asukkaille paikka oli kaikkea muuta kuin nimensä veroinen.

– Jo ulkopuolelta näki, että katto vuotaa, sokkeli ja perustukset ovat painuneet, ikkunat ovat hatarat ja julkisivulaudoitus rapistunut. Ohi kävellessäkin tunsi voimakkaan homeen hajun. Rakennus on jätetty heitteille ja onkin ymmärrettävää, ettei mikään toiminta voi kannattaa, jos rakennuksen kunnostus laskettaisiin toiminnan kuluihin, toteaa Kejonen.

Läpimätä hanke

 Kejonen ei lainkaan ymmärrä samaan rakennukseen suunniteltua päiväkotitoimintaa.

– Se ei ole mahdollista ensinnäkään toiminnallisesti. Rakennus on jyrkässä rinteessä eikä siinä ole pihaa. Talo on kolmekerroksinen eikä siinä ole hissiä. Muutenkin päiväkodin toiminnot on hyvä sijoittaa yhteen kerrokseen. Mitenköhän paloturvallisuusmääräykset toteutuvat kolmekerroksisessa puurakennuksessa? kysyy Kejonen.

Kejosen mukaan rakennus on lisäksi läpimätä. Teknisesti rakennuksen korjaaminen päiväkotitoimintaa varten on liki mahdotonta.

– Ihmettelen myös naapurissa sijaitsevan, jo viime marraskuussa lakkautuspäätöksen saaneen Jagellonicankadun päiväkodin toiminnan kytkemistä tähän yksityistämishankkeeseen. Miten Turun kaupungin varhaiskasvatuksesta ja päiväkotitoiminnasta vastaavat viranomaiset, kasvatus- ja opetuslautakunta ja kaupunginhallitus on tämän asian voinut päättää näin huolimattomasti ja asiantuntemattomasti?

Kejonen vaatiikin suunnitellun päivähoitotoiminnan avaamista julkiseksi ja perusteluja sille, miksi kaupungin päättäjät ovat antaneet tämän tapahtua.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa