Teknologiateollisuuden lakko alkoi

21.10.2011 - 11:30
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Perjantaiaamuna alkoi teknologiateollisuuden lakko työnantajaliiton 37 yrityksen työpaikoilla. Metalliliiton ja Ammattiliitto Pron julistaman lakon piirissä on runsaat 30 000 työntekijää.

Lakko jatkuu marraskuun 7. päivään saakka, ellei sitä ennen päästä sopimukseen. Jos sopua työehdoista ja palkoista ei löydy lähiviikkoina, ylempien toimihenkilöiden YTN liittyy lakkoon marraskuun alussa. Myös Sähköalojen ammattiliitto on julistanut lakon teknologiateollisuuteen.

Metalliliiton valtuusto hylkäsi valtakunnansovittelijan tekemän esityksen torstaina äänin 34-18. Myöskään Ammattiliitto Pro sekä työnantajapuolen Teknologiateollisuus eivät hyväksyneet esitystä.

Edellisen kerran Metalliliitto on julistanut metallialaa koskevan työtaistelun vuonna 1971. Autokorjaamoissa oli liiton julistama työtaistelu vuonna 1984.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.