Tero Heinäsen Oi niitä aikoja!

28.09.2023 - 11:00
(updated: 24.10.2023 - 16:06)

Tiistaina julkistettiin Helsingissä Rosebud Sivullisen lavalla toimittaja Tero Heinäsen kirja ”Oi niitä aikoja! Unohtumattomien venäläis- ja neuvostolaulujen tarina”. Se on ensimmäinen laaja suomenkielinen esittely Venäjän ja Neuvostoliiton populaarista musiikista. Eikä vastaavaa ole tehty muillakaan kielillä.

Oi niitä aikoja! -kirja alkaa jo 1800-luvun lopulta, tsaarinaikaisten romanssien hurmasta. Sen jälkeen seuraavat uuden ajan agitprop, iloiset NEP-iskelmät, jazzia ja tangoa Isä Aurinkoisen varjossa, sota-ajan laulut ja suojasään chansonit. Lopulta tullaan Alla Pugatshovaan ja Vladimir Vysotskiin sekä perestroikan esiin nostamaan neuvostorockiin. Kirja valottaa myös venäläisen musiikin roolia Suomessa.

Moskovan valot, Uralin pihlaja, Rakastan elämää, Tumma yö, Oi niitä aikoja.... lauluja, joita on vuosikymmenet kuunneltu. Yleisradion musiikkitoimittajana pitkään työskennellyt Tero Heinänen kertoo kirjassaan siitä, miten nuo unohtumattomat laulut ovat syntyneet, millaisia tarinoita niihin liittyy ja miten ne heijastelivat Venäjän ja Neuvostoliiton kulloisiakin oloja.

Julkistamistilaisuuden tunnelmia viritti Tomi Leppänen Bulat Okudzhavan lauluilla. Kirjaa myytiin heti runsaasti – sitä oli toivottu ja odotettu.

Kustannusyhtiö TA-Tiedon julkaisemassa kirjassa on sivuja 272 ja runsas kuvitus.

Kirjaa voi tilata Tiedonantajan toimistosta p. +3589 7743810 ja toimisto@tiedonantataja.fi. Se tulee pian myyntiin myös verkossa tiedonantaja.fi/kauppa. Kirjan hinta on 25 euroa (+toimituskulut).

Oi niitä aikoja! -kirja on myynnissä myös Turun ja Helsingin kirjamessuilla, jossa Tero Heinästä haastatellaan Rosebudin lavalla. Kirjaa kannattaa kysyä myös muista kirjakaupoista ja kirjastoista.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.