Tiedonantaja-festivaali radikaalin politiikan ja kulttuurin juhlaa
Tiedonantaja-festivaalilla lauantaina Tampereella keskusteltiin muun muassa vaihtoehdoista valemedialle ja Euroopan unionille, ay-liikkeen ja sote-uudistuksen tulevaisuudesta, radikaalin kulttuurin ja taiteen mahdollisuuksista sekä rauhanpolitiikasta.
Vasemmistolaista vaihtoehtoa valemedialle
Viestinnän kentällä ennen muuta digitalisaation myötä tapahtuva murros on lisännyt sosiaalisen median ja kansalaisjournalismin merkitystä ja aiheuttanut paineita valtamedialle.
Vasemmiston on haastettava rasismia ja virheellistä tietoa suoltava valemedia faktoihin pohjautuvalla, mutta räväkällä ja ymmärrettävällä tavalla, todettiin mediakriittisessä paneelikeskustelussa. Erityisen tarkkana on oltava käytettyjen käsitteiden kanssa, koska kieli muovaa ja muokkaa maailmaa.
Valemedian suosion nousun takana on harjoitettu talouskuri- ja kyykytyspolitiikka, joka lisää elämän epävarmuutta, luo keinotekoisia vastakkainasetteluja ja houkuttelee ihmiset etsimään monimutkaisiin kysymyksiin yksinkertaisia ratkaisuja.
Ay-asiaa ja sote
– Palkanalennukset on mahdollistanut istuva hallitus, heikko oppositio ja munaton ay-liike, Tampereen Metallityöväen ammattiosasto numero seiskan toimitsija Petri Lahtinen latasi ay-keskustelussa.
Iltapäivän sote-keskustelu veti tuvan täyteen väkeä. Mainiot alustajat selvittivät asiaa perinpohjaisesti. Sote voidaan vielä kaataa, mikäli kyetään esittämään selkeä vaihtoehto hallituksen mallille.
Festivaalin iltaohjelmassa kuultiin Ritva Sorvalin ja Helena Rytin tulkitsemana Kaj Chydeniuksen musiikkia. Festivaali huipentui radikaalin hiphopin merkeissä.
Lue lisää perjantaina ilmestyvästä Tiedonantajasta.
Tekijä
Kirjoittajan artikkelit
SKP vietti kymmenen vuotta sitten vappua tunnuksella Irti porvareista! Taiteilija Jani Leinonen suunnitteli SKP:lle tuolloin vapputunnuksen, jossa ilmassa oleva nyrkki viestii kapinasta, uhmasta, yhtenäisyydestä ja voimasta.
Katso lehden sisällys ja tilaa Tiedonantaja!
- 1 / 329
- seuraava ›
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Facebook sulki toimittaja Yrjö Hakasen tilin lähes vuosi sitten, ennalta varoittamatta ja antamatta mahdollisuutta valittaa asiasta. Siitä alkoi 11 kuukautta kestänyt kafkamainen prosessi, jossa Hakanen vaati tilinsä avaamista. Prosessi päättyi Hakasen voittoon: EU:n digipalveluasetuksen toimeenpanoa valvova viranomainen velvoitti Facebookia hallitsevan Meta-yhtiön palauttamaan Hakasen Facebook-tilin.
Suomen kommunistisella puolueella on kumpaankin kevään vaaliin oma vaaliohjelmansa. Kommunistien vaihtoehto lähtee siitä, että aletaan määrätietoisesti parantaa tavallisten ihmisten oloja. On parannettava pieni- ja keskituloisten taloudellista asemaa, lisättävä vaikutusmahdollisuuksia sekä laajennettava demokraattisia oikeuksia ja vapauksia. Tämä ei tapahdu itsestään, vaan vaatii aktiivista toimintaa kaikkien yhteiskunnan ahtaalle ajamien kanssa, sanotaan puolueesta.
Taiteen edistämiskeskus Taike päätti tänä vuonna jättää Tiedonantajan täysin ilman kulttuurilehtitukea. Tämä tarkoittaa, että Tiedonantaja on nyt täysin julkisten tukien ulkopuolella. Lehden talous nojaa yhä vahvemmin tilauksiin ja lukijoiden tukeen.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.