Tiedonantaja sai uuden toimittajan

24.08.2015 - 16:06
(updated: 17.12.2015 - 16:30)
Tiedonantajan toimitus: Marko Niemi (vas.), Veikko Koivusalo, Outi Mentula ja Marko Korvela. / Heikki Ketoharju |

Hankolainen runoilija Marko Niemi (s. 1982) on Tiedonantajan toimittajan vaativiin ja haastaviin saappaisiin astunut kapitalismikriittinen kirjoittaja. Niemen intohimoihin kuuluvat kapitalismikriittisyyden ohella myös muiden ääri-ilmiöiden kuten luonnon turmelemisen, uusliberalismin, rasismin, oikeistohegemonian, porvariston ja pienen eliitin hyysäämisen marxilaiskriittinen analysointi.

– Valmistuin keväällä Turun yliopistosta humanististen tieteiden kandiksi. Luin opintojen aikana runsaasti marxilaista kirjallisuutta yksinkertaisesti siksi, että se on nyky-yhteiskunnan kannalta hedelmällisintä ja antoisinta luettavaa. Alussa mielenkiintoni kohdistui erityisesti käytännön politiikkaan, mutta marxilainen filosofia tarjosi aseet käytännön ymmärtämiseen.

Toimittajan työssä hän pitää tärkeimpänä kriittisyyttä.

– Haluan tarkastella median suoltamia ilmiöitä ja analysoida marxilaisittain läpeensä porvarillisia mystifikaatioita, joita ihmisille nykyisin vain ja ainoastaan tarjotaan toitottamalla sitä, ettei muka olemassa vaihtoehtoja vallitsevalle politiikalle. Mutta vaihtoehtoja löytyy ja niitä juuri Tiedonantaja lukijoilleen tarjoaa.

Niemi haki Tiedonantajan toimittajaksi välittömästi kun näki paikan olevan auki.

– Tiedonantaja on Suomen kriittisin sanomalehti. Siksi hain paikkaa ja onnekseni sen myös sain. Valinta on minulle suuri kunnia ja arvostan suuresti lehden henkilökuntaa. Minut on otettu äärimmäisen hyvin vastaan ja olen saanut esittää ja tuoda estoitta esille omia näkemyksiäni.

Niemi istuu Hangon kaupunginvaltuustossa ensimmäistä kauttaan, on ympäristölautakunnan jäsen ja kulttuurilautakunnan varajäsen.

– Valinta ympäristö- ja kulttuurilautakunnan välillä oli hankala. Asian ratkaisi kuitenkin kaupungissa toteutettava ympäristöterrori. Hankolainen luonto on ainutlaatuinen, sen pitää olla etusijalla, eikä suinkaan eliitille suunnatut yksityisasuntohankkeet, jotka tulevat rajoittamaan kuntalaisten liikkumista omassa kaupungissaan, joiden tieltä kallioita räjäytellään ja vanhaa mäntymetsää kaadetaan. Ympäristölautakunnassa voin parhaiten puolustaa luontoa sekä sitä, minkälaiselta kaupunkikuva tulevaisuudessa näyttää. Valtuustossa taistelen koko Suomeen levinnyttä yksityistämisvimmaa vastaan puolustamalla julkisia ja kunnallisia palveluita.

Olet myös SKP:n jäsen.

– Kyllä. Minut hyväksyttiin puolueen jäseneksi vappuna. Kommunistiksi kasvamiseni on käytännön, filosofian ja muiden intellektuaalisten tekijöiden summa. Myös tekstejäni Tiedonantajassa tulee lukea SKP:n jäsenen kirjoituksina.

Niemen mukaan politiikka ratkaisi kaiken.

– Ei politiikka yleensä, vaan nimenomaan marxilainen politiikka. Mielestäni SKP on Suomen poliittisella kentällä ainut rehellisesti vasemmistolainen vaihtoehto, vaihtoehto joka pyrkii kumoamaan ihmistä ja luontoa riistävän kapitalismin.

Niemi toivottaa hyvää ja värikästä syksyä kaikille.

– Ryhdytään joukkovoimalla haastamaan uusliberalistista kurjistamispolitiikkaa!

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (11 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.