Tiedonantajan Luokkakuva-valokuvakilpailun voitto Joukkovoima-kuvalle

17.10.2015 - 14:00
(updated: 17.12.2015 - 16:29)

Joukkovoiman mielenosoituksessa elokuussa napattu valokuva toi Tiedonantaja-lehden järjestämän Luokkakuva-kilpailun voiton helsinkiläiselle Mariam Colleylle.

Tyylikkäässä mustavalkoisessa valokuvassa Colleyn kaveri pitelee kylttiä, jossa on teksti: ”V*ttu mitä paskaa”.

– Kuvassa on kaverini Roda Farah Ali Mire Helsingistä. Otin kuvan 22. elokuuta järjestetyn Joukkovoiman suurprotestin jälkeen Hakaniementorilla. Kuten kuvasta huomaa, Roda istuu pyörätuolissa ja olen hänen kauttaan huomannut, kuinka vaikeaa vammaisen elämä Suomessakin on. Julkisilla paikoilla liikkuminen on hankalaa, sillä esteettömyyttä ei ole taattu ja lisäksi moni vammainen joutuu eläkkeelle hyvin nuorena, kertoo Colley.

Hän muistuttaa, että myös syrjintä on erittäin yleistä.

– Hallituksen raskaat leikkaukset kohdistuvat monien muiden tavoin myös vammaisiin, joiden asema on jo valmiiksi heikko. Rodan pitelemä kyltti ei kaipaa selitystä, sillä se kiteyttää turhautumisen hallituksen toimiin täydellisesti.

Colley on 22-vuotias opiskelija, joka harrastaa valokuvausta. Colleyn valokuvia ja mietteitä voi lukea hänen verkkoblogistaan osoitteessa silentsaoghal.wordpress.com

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kulttuuri

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.