Keywords:

Tiedonantajan taittaja-graafikko vaihtuu

11.02.2016 - 08:00
Titta Lindström (vas.) perehtyy Outi Mentulan ohjauksessa Tiedonantajan taittamisen saloihin. Kuva Veikko Koivusalo.

Tiedonantajan toimitus sai viime syksynä mukavia uutisia. Taittaja-graafikko Outi Mentula ilmoitti työtovereilleen odottavansa perheenlisäystä.

"Mielestäni Tiedonantajassa on hyvä ilmapiiri."

Vuoden lopulla ryhdyttiin hakemaan Mentulalle äitiyslomatuuraajaa. Laadukkaiden hakijoiden joukosta valittiin helsinkiläinen Titta Lindström, joka aloitti Tiedonantajan pestinsä helmikuun alussa.

– Enne äitiyslomaa ehdin olemaan Tiedonantajassa puolitoista vuotta. Mielestäni Tiedonantajassa on hyvä ilmapiiri, Outi Mentula toteaa.

– Jätän omat työni lehdessä luottavaisin mielin Titan käsiin. Palaan takaisin sorvin ääreen varmaan noin parin kolmen vuoden kuluttua, elämäntilanteestani riippuen.

Työtä jolla on yhteiskunnallinen tarkoitus

Lindström ja Mentula tunsivat toisensa jo entuudestaan. Molemmat opiskelivat Limingan sarjakuvalinjalla vuonna 2003.

– Tämän jälkeen vuosiin on mahtunut omalta osaltani alan opiskelua ja työtehtäviä freelancerina, kertoo Lindström.

Mentula ilmoitti Lindströmille, että on jäämässä äitiyslomalle ja että lehti tarvitsee sijaista.

– Kun Outin äitiyslomalle siirtyminen tuli ajankohtaiseksi, hän otti minuun yhteyttä ja kysyi, mikäli haluaisin hakea sijaiseksi mahtavaan Tiedonantajan työporukkaan.

Lindström mietti hetken ja päätti sitten hakea paikkaa.

– Hetken aikaa mietin miten sopeudun valmiiseen työrytmiin, koska olen vuosia saanut tehdä asioita omaan tahtiin.

Lindström on kuitenkin kotiutunut jo lyhyessä ajassa hyvin uuteen työpaikkaansa.

– Olen sopeutunut viikon mittaan todella luontevasti työyhteisöön ja työ on ollut sopivan kiivastahtista. On myös hienoa että tekee työtä jolla on yhteiskunnallinen tarkoitus, ja viisastuuhan sitä itsekin asioista tätä hommaa tehdessä, jonkinlainen luontaisetuhan se myös on.

Tiedonantajaa arvostetaan

Päätoimittaja Marko Korvela on tyytyväinen siihen, että Tiedonantaja sai useita hyviä työhakemuksia, joista oli helppo valita paras.

– Alalla on toki vähän avoimia työpaikkoja, mutta mielestäni se kertoo myös siitä, että kovan luokan ammattilaiset ovat kiinnostuneita Tiedonantajan tyyppisestä lehdestä. Meillä tehdään sekä valtakunnallista, kerran viikossa ilmestyvää printtilehteä että verkkojulkaisua, mikä on meidän resursseillamme valtava saavutus. Moni hakija myös selkeästi arvosti sitä, että Tiedonantaja on lehti, joka toimii epäkaupalliselta pohjalta, ei pelkää ottaa kantaa tai valita puoltaan. Sen tyyppinen journalismi on käymässä Suomessakin vähiin, muistuttaa Korvela.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.