Tiukka ei eläkeiän nostolle
Maan hallitus ajaa voimakkaasti eläkeiän korottamista säästösyihin vedoten.
Vuolukiveä Juuassa jalostavan Tulikivi Oy:n pääluottamusmies Lassi Kirjavainen ei näe siihen mitään tarvetta.
– Jo vuodesta 2005 lähtien on ollut mahdollista siirtyä joustavasti eläkkeelle 63-68 vuoden ikähaarukassa. Tästä syystä keskimääräinen eläkkeellejäämisikä on kohonnut huomattavasti aikaisemmasta, sanoo Kirjavainen.
Jaksavatko ihmiset työssä?
Rakennusliiton valtuuston toinen puheenjohtaja pohtii, että nyt kannattaisi maan hallituksessakin miettiä nuorten eläköitymiskierteen katkaisua. Hänen mielestään kyllä jotakin pitää pystyä tekemään, jotta nuoret eivät joudu eläkkeelle ennen ensimmäistä työpaikkaa.
Kirjavaista huolestuttaa myös ihmisten työssä jaksaminen.
– Monilla raskasta työtä tekevillä ovat työolot varsin raadollisia ja osittain liikutaan työ-turvallisuuden rajoilla. Valitettavasti vielä liian moni työnantaja näkee työntekijät vain tuloksen tekemisen välineinä. Tänä päivänä monille työläisille on kiitoksena kovasta raadannasta laman tullen potkut persuuksille. Mikäli yhteiskunta ja työnantajat panostaisivat työntekijöiden terveyden ylläpitämiseen, päästäisiin kaikilta osin parempaan lopputulokseen, Kirjavainen uskoo.
LUE LISÄÄ PERJANTAIN 28.2. TYÖVÄENLEHTIPÄIVÄN TIEDONANTAJASTA.
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Helsingin kaupungin johdossa valmistellaan linjauksia, joilla osa kaupungin omistamasta Helen-konsernista voidaan myydä pois. Jos esitys hyväksytään, se avaa mahdollisuuden myydä Helenin muita omistuksia kuin tarkemmin määrittelemättömät ”strategisesti tärkeät verkot”. Myös Helenin osakkeista voitaisiin myydä lähes puolet.
Hallitus esittää, että ”Suomi osallistuu täysimääräisesti Naton toimintaan”, ilman varauksia ydinaseista ja tukikohdista. Linja myös ydinasepolitiikassa on muuttunut. Suomen edustajat äänestivät tänä syksynä YK:ssa ensi kertaa ydinasekieltosopimusta vastaan ja ulkoministerikin myönsi eduskunnassa, että näin toteutettiin Naton yhteistä politiikkaa.
Saamelaiskäräjien päätöksen ytimessä on kysymys alkuperäiskansan itsemääräämisoikeuden toteutumisesta. Suomen valtion on todettu voimassa olevan saamelaiskäräjälain osalta toistuvasti rikkoneen kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia.
Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä
Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.