Toimintaan lähipalvelujen puolesta

17.03.2010 - 15:11
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Hyvät ja toimivat lähikoulut on säilytettävä, sanoo Matti Aalto SKP:n Oulun osastosta (kuvassa keskellä). / Juha Tapio |

Asukasliikkeet ovat nousseet puolustamaan tärkeitä lähipalveluja ympäri maata.

Tammikuussa Oulussa perustettu avoin ja poliittisesti laajapohjainen Äksön-toimintaryhmä järjesti maanantaina 15.3. lähikoulujen puolesta näyttävän ja menestyksekkään mielenosoituksen, joka huomattiin myös paikallisessa Kaleva-lehdessä.

— Mielestämme laman myötä vaikeutunut taloudellinen tilanne vaatii aiempaa suurempaa vastuullisuutta kaupunkilaisten varojen käytössä: Hyvät ja toimivat lähikoulut on säilytettävä, sanoo mielenosoituksessa mukana ollut Matti Aalto SKP:n Oulun osastosta.

Oulun kommunistit toivovat, että muutkin puolueet ottaisivat asiaan kantaa vastuuntuntoisella tavalla pikaisesti.

— Nyt on oikea aika toimia yhdessä lastemme tulevaisuuden puolesta!

Sosiaaliasemat säilytettävä Tampereella

Tampereella puolustettiin maanantaina sosiaaliasemia. Pelastetaan Tampere asukkaille -liikkeen mielenosoituksessa nähtiin myös muutama kaupunginvaltuutettu, joukossa SKP:n Jari Heinonen.

— Lähipalvleujen leikkauslinja on kova ja armoton eikä edes perustu selkeisiin kustannuslaskelmiin saati kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaisten kuulemiseen, kommentoi Heinonen.

— Mielenosoituksen henki oli hyvä, sosiaaliasemia ei ehkä sittenkään vähennetä. Toivoa tästä meille tuli tiedottamaan vasemmistoliiton Mikko Aaltonen. Kiitokset kaikille mielenosoittajille ja paikalla olleille valtuutetuille, jotka välittävät myös lähimmäisistä. Näitä ihmisiä sanoin oikeaksi eliitiksi, sanoo asukasliikkeen aktiivi Markku Huhtala.

Kokoomus ei kuuntele turkulaisia

Pelastetaan Turun palvelut -asukasliike järjesti niinikään maanantaina keskustelutilaisuuden vanhustenhuollon tilasta. Kokoomuspuolueesta ei kutsusta huolimatta osallistunut ketään edustajaa.

— Tämä osoittaa perusturvalautakunnan kokoomuslaisilta jäseniltä melkoista välinpitämättömyyttä kaupunkilaisia kohtaan ja kykenemättömyyttä kantaa vastuuta tekemistään päätöksistä. Mutta ainakin kokoomuksen kanta kansalaiskeskusteluun tuli selväksi tilaisuuteen osallistuneille 70:lle turkulaiselle, kommentoi asukasliikkeen aktiivi Teea Jäske.

Kirjastojen puolustajille voitto Helsingissä

Helsinkiläisten kansalaistoiminta lähipalvelujen puolesta toi tulosta, kun kulttuuri- ja kirjastolautakunta päätti tiistaina säilyttää kaikki lopetettavaksi esitetyt kahdeksan lähikirjastoa. Kamppailu lähipalveluista kuitenkin jatkuu.

Tiistaina kokoontuvat terveys- ja sosiaalilautakunta ja torstaina nuorisolautakunta. Virkamiesjohto on valmistellut niille ehdotukset useiden terveysasemien, koulujen, nuorisotalojen ja muiden lähipalvelujen lopettamisesta. Asukkaat ovat kokoontuneet viimeksi Malmilla ja Paloheinässä isolla joukolla vastustamaan lopettamisia

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (4 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.