Toisenlainen Suomi – toisenlainen Eurooppa!

23.05.2014 - 10:50
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Juha-Pekka Väisänen piti vappuna puheen Helsingin Tokoinrannassa. / Veikko Koivusalo |

Euroopan unionin parlamenttivaaleissa on kysymys eurooppalaisen työtä tekevän kansan, eurooppalaisten työttömien ja palkansaajien työstä, toimeentulosta ja hyvinvoinnista. Työväenliikkeellä on myös haaste pitää Suomi irti sodista.

Lisäksi kyse on vapautumisesta suurpääoman kahleista ja EU:n epädemokraattisista sopimuksista.

– Keskitetyn ylikansallisen päätöksenteon sijasta on lisättävä kansalaisten, ay-liikkeen ja kansalaisliikkeiden sekä vaaleilla valittujen kansanedustajien päätösvaltaa, sanoo SKP:n puheenjohtaja ja eurovaaliehdokas Juha-Pekka Väisänen.

Tämä edellyttää Väisäsen mukaan irtaantumista Euroopan unionista ja sellaisen Euroopan rakentamista, jossa ihmisten ja luonnon hyvinvointia ei alisteta markkinoiden ja pääoman valtaan.

– Euroopan vasemmisto on se poliittinen voima joka haastaa Kataisen leikkauspolitiikan Suomessa. Me Euroopan vasemmiston radikaalit voimat olemme se joka haastaa Merkelin ja EU:n poliittisen eliitin harjoittaman uusliberalistisen EU-kurjistamisen politiikan.

Eläköön kansainvälinen luokkataistelu!

Mielipidemittaukset kertovat vasemmiston kannatuksen kasvusta Etelä- ja Keski-Euroopassa.

– Me pohjoisen kommunistit ja radikaalit vasemmistolaiset, me punaiset ja todella vihreät, olemme osa tuota kansainvälistä, internationaalia vaihtoehtoa impivaaralaiselle, oikeistolaiselle, kansallismieliselle ja taantumukselliselle politiikalle, toteaa Väisänen.

Euroopan ammattiyhdistysliikkeen yhteistyöjärjestö EAY on osoittanut omalla ay-politiikan radikalisoinnilla, että kansainvälinen luokkataistelu, radikaali poliittinen yhteistyö ja itse maailman muuttaminen on mahdollista.

– EAY on irtisanoutunut EU-kurjistamisesta ja epädemokraattisista talouden vakausjärjestelmistä ja näyttänyt meille esimerkkiä, sanoo Väisänen.

Hänen mukaansa me ansaitsemme paljon parempaa kuin mitä Kataisen hallitus tai EU-eliitti meille pystyy koskaan tarjoamaan.

– SKP vaatii radikaalia muutosta kuuden tunnin työajaksi ansiotuloja alentamatta. SKP vaatii 1 200 euron perusturvaa kaikille, jotka eivät toimeentuloa omalla työllään pysty luomaan. Tässä taistelussa tarvitsemme työväenliikkeen yhteistyötä, joukkoliikkeitä, joukkovoimaa – jokaisella meillä on tässä taistelussa oma paikkamme. Eläköön kansainvälinen luokkataistelu. Eläköön solidaarisuus ja rauha! kannustaa Väisänen.

Hyvinvointivaltion puolesta - Ei EU:lle >>>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.