Tradekan vaaleissa Kommunistit ja sitoutumattomat -listoilla yhteensä 90 ehdokasta

17.12.2021 - 15:45
(updated: 11.01.2022 - 16:47)
Restelin ravintolat ovat Osuuskunta Tradekan näkyvimpiä toimintoja. Kuva Emma Grönqvist

Osuuskunta Tradekan edustajiston vaalien ehdokasasettelu on päättynyt tänään. Vaalit järjestetään 1.–15. helmikuuta ja uuteen edustajistoon valitaan 75 edustajaa viidestä eri vaalipiiristä.

Kommunistit ja sitoutumattomat -valitsijayhdistyksiä asetettiin kaikkiin vaalipiireihin ja niissä on yhteensä 90 ehdokasta. Lisäksi Etelä-Suomen vaalipiirissä muodostettiin tekninen vaaliliitto sitoutumattomien kanssa.

Kommunistien ja sitoutumattomien vaaliohjelmassa vaaditaan Tradekaa takaisin osuustoiminnan juurille.

– Osuuskunta Tradeka on etääntynyt kauas kuluttajien ja työntekijöiden osuustoiminnan juurilta. Tradeka ja sen osuustoiminnallisuus eivät näy ihmisten arjessa. Samaan aikaan on kuitenkin suuri tarve kehittää vaihtoehtoja ihmisiä ja luontoa riistävälle kapitalismille. Osuustoiminnan perusidea tuotannosta ja sen tulosten jakamisesta ihmisten tarpeita varten eikä liikevoittojen kasvattamiseksi on tänäänkin ajankohtainen. On myös syntynyt uutta osuustoiminnallisuutta Tradekan ulkopuolella, sanotaan ohjelmassa.

Ohjelmassa nousevat esille muun muassa vaihtoehdot kaupalliselle voitontavoittelulle, työntekijöiden aseman parantaminen, jäsenetujen parantaminen sekä ilmastoteot.

Osuuskunta Tradekan edustajisto on Tradekan ylin päättävä elin ja se valitaan joka kuudes vuosi järjestettävillä vaaleilla. Vaalit järjestetään sähköisen äänestyksen ja postiäänestyksen yhdistelmänä. Äänestysaineisto äänestysohjeineen postitetaan kaikille jäsenille ennen vaalin alkua alkuvuodesta.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa