Turussa juhlitaan ilman Arhinmäkeä

07.01.2015 - 14:31
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
– Nyt on aika rakentaa laajaa yhteisrintamaa vastustamaan porvarien politiikkaa, julistaa juhlassa esiintyvä MC Kajo. / NN |

Turun Vasemmistoliitto ja SKP olivat valmistelleet yhteisen tilaisuuden, jossa molempien puolueiden puheenjohtajat Paavo Arhinmäki ja JP Väisänen oli sovittu juhlapuhujiksi. Lauantaiksi tammikuun 10. suunnitellussa tapahtumassa olisi juhlistettu yhdessä Suomen Kansan Demokraattisen Liiton perustamisen 70-vuotista historiaa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Arhinmäki perui kuitenkin osallistumisensa tapahtumaan. Arhinmäki tapaa silti äänestäjiään SKDL-juhlan aikana toisaalla Turussa.

– Turun Vasemmistoliitto yksipuolisesti perui tilaisuuden juhlaosuuden. SKP:n Turun piirin aktiivit päättivät, että kuukausia yhteistyössä Turun Vasemmistoliiton kanssa järjestettyä juhlaa ei pelkällä Arhinmäen ilmoituksella peruta, sanoo juhlajärjestelyissä vahvasti mukana ollut Kaija Kiessling Turusta.

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen tulee Turkuun suoraan Berliinistä, jossa hän osallistuu perjantaina Euroopan vasemmiston puheenjohtajien kokoukseen. Väisänen kertoo olevansa pettynyt Arhinmäen ilmoitukseen perua oman osallistumisensa.

– Turkulaiset toverit ovat tehneet paljon työtä tämän eteen. Olin varmistanut itse, että ehdin mainiosti Euroopan vasemmiston puheenjohtajien kokouksesta Berliinistä suoraan tälle turkulaiselle yhteistyön puhujalavalle ja että saan tuoda uusimmat luokkataisteluterveiset Euroopan vasemmistosta suoraan Suomen Turkuun.

Iltajuhlassa MC Kajo

Lauantain ohjelma alkaa klo 16 historiaseminaarilla, jossa VTM Henri Sundholm alustaa vasemmiston toiminnasta Turussa. Sen jälkeen iltajuhlassa kuullaan musiikkiesityksiä, autenttisia katkelmia historian tapahtumista 70 vuoden ajalta sekä SKP:n puheenjohtajan JP Väisäsen puhe. 

Iltajuhlassa esiintyvä moninkertainen räpin Suomen mestari MC Kajo kehottaa taiteilijoita liittymään yhteisrintamaan.

– Mun mielestä nyt on erityisen tärkeää toimia oikeiston ajamaa leikkaus- ja eriarvoistamispolitiikaa vastaan. Nyt tarvitaan selkeitä vasemmistolaisia vaihtoehtoja. On hyvä aika rakentaa laajaa yhteisrintamaa vastustamaan porvarien politiikkaa. Artistien ja taiteilijoiden on tärkeää ottaa rohkeasti poliittista kantaa asioihin ja näyttää kenen puolella ollaan! Kehotankin muita räppäreitä tekemään saman ja liittymään yhteen, sanoo MC Kajo.

MC Kajo, siviilissä Kalle Niskanen, asuu Kaarinassa ja on SKP:n listoilla Turun vaalipiirissä ehdolla kevään eduskuntavaaleissa.

T-talolla (Vanha Hämeentie 29) järjestettävät seminaari ja juhlatilaisuus ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa