Turussa puolustettiin kuntapalveluja

31.03.2010 - 06:58
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Mielenosoitus vaati Turun kaupungin vuoden 2009 7,2 milj. euroa ylijäämäisen tuloksen ohjaamista pikaisesti palvelujen säilyttämiseen. / Jarkko Silén |

Kuntapalveluja puolustava Pelastetaan Turun palvelut! –kansanliike järjesti mielenosoituksen maanantaina 29.3. Turun kaupungintalon edessä ennen kaupunginvaltuuston illan kokousta. Mielenosoitus vastusti Luolavuoren vanhainkodin alasajoa, kunnallisten päiväkotien ja lastenkotien lakkauttamista ja terveysasema- ja kouluverkon supistamista. Paikalle oli rännästä ja rakeista huolimatta saapunut paikalle seitsemisenkymmentä ihmistä ilmaisemaan mielipiteensä kunnallisten palvelujen turvaamisen tärkeydestä.

Säästösyihin vedoten Turun julkista palveluverkkoa ollaan supistamassa rajusti. Tutkimukset kuitenkin osoittavat ostopalvelujen tulevan kunnille omaa palvelutuotantoa kalliimmaksi. Mielenosoituksessa vaadittiin Turun kaupunkia lisäämään laadukkaita lähipalveluja, lopettamaan palvelujen yksityistäminen, ulkoistaminen ja yhtiöittäminen ja tarjoamaan asukkailleen julkista palveluntuotantoa.

Lisäksi mielenosoitus vaati Turun kaupungin vuoden 2009 7,2 milj. euroa ylijäämäisen tuloksen ohjaamista pikaisesti palvelujen säilyttämiseen, palauttamiseen ja turvaamiseen niin lapsille kuin vanhuksille.

Miksi kaupungin rahat makaavat rahastoissa?

Valtuutetut oli kutsuttu myös mielenosoituspaikalle vastaamaan kuntapalveluiden puolustajien vaatimuksiin ja heistä kymmenkunta saapui sanansa sanomaan.

Vasemmistopuolueilta ja vihreiltä löytyi vaatimuksille ainakin jonkinlaista sympatiaa. Kokoomuksen edustaja kiitteli puolustajien aktiivisuutta, mutta totesi samaan hengenvetoon puolueensa linjalle uskollisesti, ettei kaikille aina voi käydä hyvin.

Keskustan Jarmo Laivoranta selitteli, ettei ylijäämän osoittamaa 7,2 miljoonaa missään rahana ole, vaan summa on vain ylöskirjattu rahaston arvo. Mielenosoittajien herätti ihmetystä, miksi rahat makaavat rahastoissa, kun niitä tarvitaan palvelujen turvaamiseen.


Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (2 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.