Työläiset vastustavat yleislakolla leikkauksia Kreikassa

11.02.2010 - 14:14
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Mielenosoittajia Kreikassa. / TA |

Sadat tuhannet työläiset osoittivat keskiviikkona mieltään Kreikassa. Joukot vastustavat maan poliittisen eliitin aikeita pistää talouskriisin laskut kansan maksettaviksi.

Käytännössä yleislakkoa vastannut tilanne hiljensi muun muassa lentokentät, koulut ja sairaalat.

Euroopan unionin talouskuurille pistämä Kreikan hallitus ilmoitti korottavansa keskimääräistä eläköitymisikää ja vaati julkisten alojen palkkojen jäädyttämistä. Julkiselle sektorille ei aiota palkata uutta työväkeä eläkkeelle jääneiden tilalle. Myös polttoaineiden verotusta kiristettiin tuntuvasti.

— Jos työläiset eivät nyt kykene torjumaan hallituksen pakkokeinoja ja suostuvat sanelupolitiikkaan, entistä pahempaa on luvassa ensi vuonna, sanoi Syntagma-aukiolla Ateenassa puhunut Aleka Papariga Kreikan kommunistisesta puolueesta. Hän viittasi pääministeri George Papandreun hallituksen suunnitelmiin jatkaa leikkauspolitiikan tiellä.

Paparigan mukaan hallituksen leikkaus- ja säästötoimilla pyritään vain turvaamaan pankkiirien ja teollisuuspohattojen etuasema.

Moottorina taistelussa on yli ammattiliittojen ulottuva radikaali ay-verkosto PAME. Myös Kreikan keskusammattiliitto GSEE on mukana organisoimassa uutta 24 tunnin lakko- ja mielenosoitustapahtumaa keskiviikkona 24. helmikuuta.


Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat

Kommentit (54 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.