"Työntekijöiden ostovoiman turvaaminen on koko kansantalouden kehitykselle tärkeää"

21.02.2023 - 15:45
(updated: 24.03.2023 - 17:36)
Kuvituskuva Pixabay

Auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT:n autoliikenteen kolmen alan lakot ovat jatkuneet tänään tiistaina. Lakossa on nyt kuorma-autoyritysten ja ympäristönhuoltoalan työntekijöitä. Työtaistelu jatkuu myös säiliöauto- ja öljytuotealan työpaikoilla. Kolmantena autoliikenteen alana lakkoillaan terminaalitoiminta-alan työpaikoilla eri puolella Suomea.

Myös satamissa ahtaajien lakko jatkuu toistaiseksi.

 

Tukea lakkotaistelulle

Suomen kommunistisen puolueen Helsingin piirikomitea tukee AKT:n lakkotaistelua työntekijöiden reaaliansioiden turvaamiseksi ja työolojen parantamiseksi.

Piirikomitea ihmettelee sovittelijan roolia, kun tämä on antanut teknologiateollisuuden suuryrityksille käytännössä ratkaisevan päätösvallan muidenkin alojen palkoista. Myös median on syytä tarkistaa faktat eikä levittää vientiteollisuuden liioittelevia väitteitä lakon aiheuttamista suurista tappioista.

– Työntekijöiden ostovoiman turvaaminen on koko kansantalouden kehitykselle tärkeää vastalääkettä talouden taantumaan, kommunistit sanovat.

Kuorma-auto-, säiliöauto- ja öljytuote-, sekä terminaalitoiminta-alan lakkojen sovittelua jatketaan keskiviikkona. Uusia lakkovaroituksia on annettu mm. kuorma-autoalan, linja-autohenkilökunnan ja säiliöautoalan osalta alkavaksi 1. maaliskuuta.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa