Työttömät tempaisevat ensi viikolla Helsingissä

19.04.2010 - 10:03
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Satu Kortelainen (seisomassa) oli mukana maaliskuun lopulla TVY:n vuosikokouksessa, jossa myös ajatus huhtikuun lopun tempauksesta tuli laajempaan tietoisuuteen. / Toivo Koivisto |

Helsingin seudun työttömät HETY ry ja Työttömien valtakunnallinen yhteistoimintajärjestö TVY ry järjestävät Helsingissä tiistaina 27.4. puoli kolmelta iltapäivällä mielenosoituksen työn ja toimeentulon puolesta. Tavoitteena on muodostaa ihmisketjut Aleksanterinkadun molemmin puolin Senaatintorilta Kolmen sepän patsaalle.

Mielenosoituksen tarkoituksena on osoittaa työttömyyden moninainen luonne: on pitkäaikaistyöttömyyttä, akateemista työttömyyttä ja riittämättömistä työtuloista johtuvia toimeentulovaikeuksia.

Samana päivänä aiemmin on TVY:n valtakunnallinen edunvalvontaseminaari, johon on tulossa väkeä ympäri Suomea.

Jyvässeudun työttömien varapuheenjohtaja Satu Kortelainen Jyväskylästä kertoo, että Keski-Suomesta ollaan lähdössä porukalla liikkeelle. Tarkoitus ei ole hummata kaupungilla vaan osallistua sekä seminaariin että iltapäivän mielenosoitukseen.

– Tempaus on tervetullutta vaihtelua työttömien toimintaan. Viime vuosina näkyvä protestointi onkin jäänyt työttömien edunvalvontatyössä turhan vähälle, sanoo Kortelainen.

Hän kertoo, että Jyväskylässä valmistetaan talkoilla jokaiselle omat mielenosoituskyltit.

– Tarkoitus on kirjoittaa kyltin toiselle puolelle työllistämiseen ja toimeentuloon liittyvä ongelma ja toiselle puolelle ratkaisu tähän ongelmaan, selventää Satu Kortelainen. Hän toivoo, että tempaukseen osallistuisi mahdollisimman moni.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.