Työttömien terveiset tulvivat Eduskuntaan

11.05.2016 - 11:30

Toukokuun toisella viikolla työttömien etujärjestöt ympäri Suomen kertovat hallitukselle postikorttiterveiset, joissa kyse ei ole mukavista maakuntamaisemakuvista tai kesälomatoivotuksista.

Työttömien valtakunnallinen yhteistoimintajärjestö – TVY ry on jäsenjärjestöineen huolissaan siitä, että Eduskunnassa työttömien yhteiskunnallista asemaa ja hyvinvointia heikennetään romuttamalla aktiivinen työllistämispolitiikka. Postikorttitempauksen on tarkoitus tehdä päättäjät konkreettisesti tietoiseksi sen ajaman työllisyyspolitiikan vaikutuksista työttömien tilanteeseen. Postikortteja satelee viikon aikana TVY:n sadasta jäsenjärjestöstä ja suurin osa on kohdistettu oman vaalipiirin kansanedustajille. Lisäksi tempaus näkyy sosiaalisessa mediassa #työtön #äänityöttömälle –viitteillä.

Aktiivinen työvoimapolitiikka romutetaan

Hallitusohjelman mukaan työllisyysrahat vähenevät ensi vuonna seitsemälläkymmenellä miljoonalla eurolla vuoden 2015 lähtötasosta. Työllisyysmäärärahoilla tarjotaan kohdennettuja työllisyyttä edistäviä palveluita työttömille työnhakijoille. Esimerkiksi työllisyysmäärärahoihin laskettavalla palkkatuella, ja työllisyyspoliittisella avustuksella tuhannet työttömät ovat saaneet työpaikan yrityksessä, kunnassa, yhdistyksissä ja säätiöissä.

Kolmannelta sektorilta uhkaa kadota 10000 työpaikkaa

Kolmas sektori on merkittävä työnedistäjä, jossa yhdistykset järjestävät työllisyysmäärärahojen avulla työttömille palkkatuettua työtä. Ilman palkkatukea ja työllisyyspoliittista avustusta toimintaa ei voi toteuttaa. Työllisyysmäärärahojen lisääminen on kannattava investointi tulevaisuuteen. Jo tuhannen ihmisen pysyvä syrjäytyminen työmarkkinoilta tarkoittaa vuositasolla 20–40 miljoonan euron BKT:n menetystä. Nyt syrjäytymisvaarassa on kymmeniä tuhansia ihmisiä.

TVY jäsenjärjestöineen kannustaa kaikkia työttömiä postittamaan terveisensä Eduskuntaan viikolla 19. Postikorteilla muistutetaan päättäjiä siitä, että työttömät eivät ole kulueriä tai itse vastuussa rakenteellisen työttömyyden tuottamasta asemastaan. Työttömien asemaa ei saa heikentää aktiivisen työllisyyspolitiikan romuttamisella!

Twitter: @TVYry #äänityöttömälle #työtön

Facebook-tapahtuma >>>

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.