Ukrainan kommunistit taistelevat toimintaoikeuksiensa puolesta

04.09.2014 - 13:28
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Ukrainassa käydään sisällissotaa, ja maa on nopeasti luisumassa taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen tuhoon, toteaa Ukrainan kommunistisen puolueen keskuskomitea.

Sodan ohella tavallista kansaa kurittaa joukkotyöttömyys, rahanpuute sekä toivottomuus. Ne, joilla on mahdollisuus paeta ulkomaille, sen myös tekevät.

Samalla Ukrainan valtaapitävä hallitus yrittää tuhota maan poliittisen opposition, toteaa Ukrainan kommunistinen puolue, jonka toimintaa pyritään tekemään mahdottomaksi juuri ennen lokakuisia parlamenttivaaleja.

Kesällä Ukrainan viranomaiset haastoivat maan kommunistisen puolueen oikeuteen ”maanpetoksellisesta toiminnasta.” Puoluetta vastaan on nostettu satoja syytteitä.

Kaksi oikeuskäsittelyä on jo käyty, mutta prosessi jatkuu vielä. Kommunistinen puolue joutui kesken oikeudenistuntoja äärioikeistolaisten hyökkäyksen kohteeksi, ja sen asianajajia häirittiin. Ukrainan kommunistisen puolueen mukaan tämä osoittaa, ettei Ukrainassa ole tällä hetkellä mahdollista käydä oikeutta sivistyneesti eikä maassa kunnioiteta oikeusjärjestelmän periaatteita, vaikka maa on paperilla sitoutunut niin sanottuihin ”eurooppalaisiin arvoihin”.

Seuraava käsittely pidetään Kiovassa tänään, 4. syyskuuta.

Ukrainan kommunistinen puolue on kiitollinen kaikesta solidaarisuudesta, jota se on saanut kamppailussaan demokratian puolesta fasismia ja nationalismia vastaan. Puolue kertoo jatkossakin tarvitsevansa kaiken mahdollisen tuen.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Ulkomaat