Ulkomainen työvoima samalle viivalle

18.02.2010 - 13:01
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Vastuu ulkomaisen työvoima riistosta on työnantajilla ja hallituksella. / Marko Korvela |

Helsingin eduskuntatalolla osoitettiin torstaina puolilta päivin mieltä ulkomaisen työvoiman oikeuksien puolesta.

Helsingin muurareiden koolle kutsumassa mielenosoituksessa vaadittiin hallitukselta toimia ulkomaisen halpatyövoiman riiston kuriinpanemiseksi.

— Ulkomainen työvoima on edullisempaa, koska verot ja sosiaalimaksut jätetään maksamatta. Ulkomaisten työntekijöiden verokortti pitää ottaa käyttöön heti ensimmäisestä työpäivästä Suomessa, sanoi muurareiden puheenjohtaja Harri Martikainen.

Työnantajien harjoittama ulkomaisen työvoiman riisto maksaa Suomen yhteiskunnalle arviolta jopa 800 miljoonaa euroa maksamattomia veroja vuosittain.

Jari Jääskeläinen Helsingin Kirvesmiehistä peräänkuulutti elinkeinoelämän ja yritysjohtajien moraalia. Hänen mielestään on törkeää vaatia työntekijöiltä tehokkuutta ja joustavuutta, kun samalla ollaan häikälemättä valmiita käyttämään harmaata ulkomaista riistotyövoimaa.

Jääskeläinen korosti, etteivät rakentajat ole syyllistämässä ulkomaisia työläisiä. Vastuu on työnantajilla sekä hallituksella, joka voisi yksinkertaisin toimin varmistaa sen, että ulkomainen työvoima olisi samalla viivalla, samoin oikeuksin ja velvollisuuksin kuin kotimainenkin työvoima.

Rakennusalalla on Suomessa tällä hetkellä noin 25000 työtöntä.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (3 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.