Ulosmarssi Danske Bankilla

20.04.2017 - 12:00

Pankin asiantuntijat ja toimihenkilöt osoittivat mieltään ja poistuivat Danske Bankin useista eri yksiköistä keskiviikkona iltapäivällä. Ulosmarssi kesti iltaan kello 22 asti.

"Työnantaja ei ole esittänyt uskottava syytä väen vähentämiseen."

Mielenilmauksen taustalla on tanskalaisomisteisen Danske Bankin 10. huhtikuuta käynnistämät yt-neuvottelut henkilöstön vähentämisestä. Neuvotteluiden piirissä on 268 henkilöä ja vähennystarve on enintään 69 henkilöä.

– Vähennyksiä ollaan tekemässä liian paljon ennakkoon. Työnantaja ei ole esittänyt uskottava syytä väen vähentämiseen. Olisi helpompaa ymmärtää yt-neuvottelujen tarve, jos näkisi, että työn määrä olisi oikeasti vähentynyt ja asiakaskäyttäytyminen todellisuudessa muuttunut, kertoo pääluottamusmies Aino Huuhti.

Työnantajan vähennykset kohdentuvat eri puolille Suomea ja työtä ollaan keskittämässä palvelukeskuksiin kotimaassa ja ulkomailla. Danske Bank on esimerkiksi siirtänyt back office -toimintojaan Liettuaan.

Danske Bank työllistää Suomessa noin 1 800 henkilöä. Pankin taloudellinen tulos on kunnossa. Konsernin tilikauden voitto ennen veroja säilyi vuonna 2016 samalla tasolla edellisen vuoden kanssa ja oli 210,3 miljoonaa euroa. Tulos vuonna 2016 oli 171,0 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2015 oli 165,7 miljoonaa euroa.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (1 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.