USA:n tappiot Irakissa yli 70 000

04.04.2008 - 12:00
(updated: 09.10.2015 - 12:38)

Alkuperäinen kirjoittaja: Tiedonantaja nro 14 / 4.4.2008

USA:n Irakiin suorittaman hyökkäyksen viisivuotispäivän merkeissä Helsingin Sanomat kertoi 25. maaliskuuta, että hyökkäyksen jälkeen "kymmeniätuhansia irakilaisia siviileitä on kuollut enimmäkseen Irakin kiistaryhmien verenvuodatuksessa" ja että "Yhdysvaltojen sotilastappiot Irakissa nousivat pääsiäispyhinä 4 000 vainajaan".


Luotettavien tutkimusten mukaan irakilaisten siviilien uhriluku on kuitenkin hieman alle tai hieman yli miljoonan. Myös kuolonuhrien vierittäminen "enimmäkseen Irakin kiistaryhmien verenvuodatuksen" kontolle on harhauttavaa. Verenvuodatus Irakissa on pääosin USA:n aiheuttamaa. USA on osana hajota ja hallitse -politiikkaansa rahoittanut, kouluttanut ja aseistanut Irakin nukkehallinnon taustavoimien kuolemanpartiot ja muut aseelliset ryhmät.


USA:n sotilastappioiden osalta puhuminen 4 000 vainajasta on niin ikään kaukana todellisuudesta. USA harrastaa samanlaista laskentaa kuin aikoinaan Vietnamin osalta. Alun perin Pentagon ilmoitti miestappioiksi Vietnamissa 6 000. Myöhemmin luku nousi 58 000:een ja vielä myöhemmin tähän lukuun lisättiin 40 000, joiden sanottiin kadonneen taisteluissa.


USA:n veteraaniasiain viraston virallisen laskennan mukaan pelkästään köyhdytetyn uraanin (DU) käyttöön perustuvan biokemiallisen sodankäynnin tuloksena on saanut surmansa 73 846 yhdysvaltalaista sotilasta. Tätä kumulatiivista vauhtia DU:lle altistuksen tuloksena voi vuoteen 2010 mennessä saada surmansa jopa 200 000 yhdysvaltalaista sotilasta.


On raakaa ironiaa, että ainoat joukkotuhoaseet, joita yhdysvaltalaiset sotilaat ovat löytäneet Irakista, ovat "Made in USA".


DU:n takia kuolleita ja epämuodostuneina syntyneitä irakilaisia ei kukaan ole erikseen laskenut. DU tappaa hamaan kaukaiseen tulevaisuuteen. Uhrien kokonaismäärä tulee nousemaan tähtitieteellisiin lukemiin. Silmiemme edessä tehdään vuosituhannen kansanmurhaa.ERKKI SUSI

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Arkiston arkiston artikkeli