Uudistunut Tiedonantaja ilmestyy vappuna!

04.04.2022 - 20:15
(updated: 28.04.2022 - 18:10)

Alkusyksystä 2021 käynnistetty Tiedonantajan printtilehden palstauudistus on loppusuoralla ja vapuksi tilaajat saavat kotiin uudistuneen lehden. Uudistusta varten pyydettiin lukijapalautetta ja sitä saatiinkin syksyn aikana nettilomakkeella, kirjepostina ja suoraan sähköpostitse enemmän, kuin koko kuukausilehden ilmestymisen aikana yhteensä. Palautetta antoivat yksittäisten lukijoiden lisäksi kollektiivisesti myös Suomen kommunistisen puolueen järjestöt. Toimitus kiittää kaikesta saadusta palautteesta.

Päätoimittaja Petra Packalénin mielestä lehden ulkonäköä ja palstoitusta oli jo aika muuttaa.

– Lehden ulkonäkö on pysynyt lähes samana koko kuukausilehden ilmestymisen ajan, eli jo neljä vuotta. Palstoissa ja rakenteessa on ollut pientä muutosta vuosien varrella, mutta nyt laitetaan kerralla enemmän uusiksi!

Päätoimittajan mielestä uudistunut lehti on ulkonäöltään jämerämpi ja asiallisempi, ja uudet vakiopalstat tuovat lehteen lisää marxilaisuutta.

– Saimme miettiä nyt ajan kanssa, millaista asettelua, kuvitusta tai esimerkiksi fontteja työväenlehdessä on hyvä käyttää 2020-luvulla. Osa uusista vakiopalstoista on ajateltu jo etukäteen someaikaan, sillä varsinkin kuvamateriaaliin nojaavia palstoja voidaan käyttää lähes sellaisenaan myös verkossa. Kuukausilehti tulee siis edelleen koostumaan monenpituisista materiaaleista, aina muutaman lauseen ajankohtaisesta kommentaarista pidempiin artikkeleihin, kertoo Packalén.

Uudistuneen Tiedonantajan saa ennen vappua kotiin kannetuna tilaamalla lehden viimeistään 19. huhtikuuta. www.tiedonantaja.fi/tilaa

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Mainos