Uusia puolueita Suomeen

16.12.2016 - 10:15

Nykyään europarlamentaarikkona toimivan keskustan Paavo Väyrysen uusi puolue Kansalaispuolue on merkitty puoluerekisteriin. Tammikuussa 2016 Väyrynen ilmoitti jättäytyvänsä keskustan puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja sen työvaliokunnan työstä petyttyään puolueen liberaaliin linjaan. Helmikuussa Väyrynen alkoi puuhata uutta puoluetta, joka hänen mukaansa ajaa Suomen eroa euroalueesta ja omaan kelluvaan valuuttaan siirtymistä sekä vastustaa keskittävää metropolipolitiikkaa.

Syyskuussa puoluerekisteriin merkittiin Suomen Eläinoikeuspuolue EOP. Se on omien sanojensa mukaan poliittinen toimija, jonka tavoitteena on tehdä Suomesta kaikkien eläinten yhteiskunta. EOP:n tarkoituksena on edistää lajista riippumatonta oikeudenmukaisuutta ja lopettaa eläinten käyttäminen tuotantokoneiston osana.

Tuloaan tekee myös Feministinen puolue, joka jätti tiistaina hakemuksensa puolueeksi rekisteröitymistä varten. Ohjelman mukaan feministien tärkeimmät periaatteet ovat syrjimättömyys, hyvinvointi ja inhimillinen turvallisuus. Uusi puolue on tarpeen koska perinteinen politiikka ei ole pystynyt ratkaisemaan esimerkiksi seksismiä, rasismia ja muita syrjinnän muotoja.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.