Uutta suuntaa Rakennusliitolle

23.10.2010 - 08:46
(updated: 16.10.2015 - 10:39)
Vesa Suhonen on lievästi sanottuna tyytymätön rakennusalan työehtosopimukseen. / V.S. |

Rakennusliiton liittokokousvaalit pidetään ensi vuoden maaliskuussa. Vaalien ehdokasasettelu käynnistyi lokakuun alussa.

Ay-kriittistä ja vaihtoehtoista linjaa vaaleissa edustaa jälleen Uusi suunta Rakennusliittoon -ryhmä. Valkeakoskelainen Vesa Suhonen on eräs jo ehdokkaaksi lupautunut.

Rakennusalan työttömyys on pysynyt myös syyskuussa hyvin korkeana. Rakennusalan työttömyyskassan jäsenistä oli syyskuussa edelleen vailla työtä 11,8 prosenttia eli lähes 7 000 rakentajaa oli työtä vailla.

Suhosen mukaan ainakin Pirkanmaalla työllisyystilanne näyttää olevan paranemaan päin. Miehellä itsellään on töitä riittänyt.

Demaripolitiikka ei miellytä

Vesa Suhonen on lievästi sanottuna tyytymätön rakennusalan työehtosopimukseen.

– Se on suoraan sanoen surkea. Neuvottelutulos ei vastaa sitä, mitä maakokouksissa ja muissa yhteyksissä oli sovittu. Liiton neuvotteluryhmä harjoitti semmoista demaripolitiikkaa, jossa annetaan työnantajalle periksi, kiroaa Suhonen.

Häntä myös harmittaa se tapa, jolla Elinkeinoelämän keskusliiton heittämästä palkka-ankkurista irtautuneita ja tappelevia työläisiä kuten AKT:n ahtaajia syyllistettiin keväällä ties mistä. Kyräilyn sijasta muiden liittojen pitäisi ryhdistäytyä samalla tavalla radikaalimmalle linjalle.

Uusi suunta Rakennusliitolle on luonnollisesti tekemässä omaa vaaliohjelmaa. Suhonen nostaa tärkeäksi tavoitteeksi työajan lyhentämisen ja työn jakamisen.

– Kolmenkymmenen tunnin työviikko ja kuusituntinen työpäivä ansiotasoa alentamatta, selventää Suhonen tavoitetta.

Myös rauhan puolustaminen, kansainvälinen solidaarisuus ja terveellisen ympäristön sekä vaihtoehtoisen energiatuotannon puolustaminen ovat Uusi suunta Rakennusliitolle -ryhmän mielestä oleellinen osa nykyaikaista ammattiyhdistystyötä.

Suhosen mukaan Rakennusliiton vaaleissa pitäisi käyttää puoluetunnuksia. Hänestä se olisi äänestäjän kannalta reilua.

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.