Uutuuskirja: Kaatakaamme kapitalismi

06.07.2020 - 16:00
(updated: 07.07.2020 - 10:40)

Kaatakaamme kapitalismi – Avaimia järjestelmän kahleisiin on nykyisen talousjärjestelmän täysin tyrmäävä uutuuskirja. Elämme suuren mullistuksen aikaa. Maailmanlaajuinen viruspandemia koettelee nykyisen yhteiskuntamme rakenteita. Talousromahdus uhkaa ja ihmisten elämästä on tullut epävarmaa. Entiset totuudet ovat äkkiä joutuneet kyseenalaisiksi.

Jo aikaisemmin tieto alati kasvavasta ympäristökriisistä on pakottanut miljoonat ihmiset pohtimaan syytä siihen, miksi maailmamme on täynnä köyhyyttä, ongelmia ja epäkohtia joihin ei tunnu olevan ratkaisuja. Kaikille näille ongelmille on kuitenkin yksi yhteinen nimittäjä.

Tämän järjestelmän omat toimintaperiaatteet johtavat lopulta sen epäonnistumiseen.

Uppoava järjestelmä

Nykyistä maailmaamme hallitseva yhteiskuntajärjestelmä perustuu sille, että monet tekevät työtä jotta harvat voivat elää yltäkylläisyydessä. Se perustuu jatkuvalle kasvulle ja loputtomasti voimistuvalle ympäristökriisille. Se perustuu riistoon ja eriarvoisuuteen. Tämän järjestelmän omat toimintaperiaatteet johtavat lopulta sen epäonnistumiseen.

Meidät on kahlittu kiinni tähän uppoavaan järjestelmään. Tarvitsemme avaimia järjestelmän kahleisiin, mikäli haluamme vapauttaa itsemme ennen kuin hukumme sen mukana.

Tämä kirja on kirjoitettu tarjoamaan näitä avaimia. Kirja lähestyy ongelmaa useiden kirjoittajien artikkelien perspektiivistä; se käsittelee strategisia utopioita, modernin imperialismin rakenteita, strategisen toiminnan ajatuksia, vallitsevia hegemonioita ja kapitalismin ympäristösuhteita.

Kirjan tarjoamat avaimet eivät riitä yksin muuttamaan yhteiskuntaamme. Lukijoiden on itse tartuttava toimeen ja vapautettava itsensä. Tämä kirja kuitenkin auttaa lukijaa avartamaan näkemystään vallitsevasta kapitalistisesta yhteiskunnasta ja antaa eväitä sen haastamiseen sekä kumoamiseen.

Kirjan on julkaissut Demokraattinen sivistysliitto (DSL) ja toimittanut Miika Salo sekä Jari Karttunen.

 

Hinta 15 euroa + toimituskulut.

Tilaa uutuuskirja Tiedonantajan verkkokaupasta.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Teoria

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.