Vaalikentillä nähdään!
Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on jo käynnissä. Vaalikampanjan huipentumiseen on vielä reilu viikko, ja eri puolilla maata on täysi höyry päällä.
Helsingissä kommunisteja on voinut bongata niin vaaliautolla kuin teltoilla eri puolilla kaupunkia.SKP:n Helsingin piirin piirisihteeri Irene Auer on itsekin ehdolla. Kontulalainen Auer kohtaa potentiaalisia äänestäjiä mielellään livenä turuilla ja toreilla. Hän on erityisen huolestunut nukkuvista, joiden ääni ei vaaleissa pääse kuuluviin. Äänestämättä jättävät useimmiten pienituloiset duunarit ja työttömät, joiden elämään nykyisten päättäjien harjoittama politiikka eniten vaikuttaa.
Näissäkin vaaleissa on mukana vasemmistolainen, luokkakantainen vaihtoehto valtapolitiikalle: SKP.
– SKP:n ehdokkaina olevat kommunistit ja sitoutumattomat tuovat vaaleihin todellisen vaihtoehdon käynnissä olevalle hyvinvointivaltion alasajolle. He ovat tavallisia duunareita, työttömiä, opiskelijoita ja eläkeläisiä, maahanmuuttajia ja yksinhuoltajia, asukas- ja kansalaisaktiiveja politiikan lehmänkauppojen ulkopuolelta, muistuttaa Auer.
Ehdokkaiden ohella vaalityöhön tarvitaan väkeä tuomaan SKP:n vaihtoehto ihmisille tunnetuksi. Mukaan pääsevät kaikki. Lisätietoja saa SKP:n piirijärjestöistä >>>
Tekijä
Tilaa Tiedonantaja!
Piditkö lukemastasi?
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!
Kotimaa
Suomen kommunistisen puolueen (SKP) edustajakokous järjestetään tilanteessa, jossa maailma palaa, rauhanliike yskii ja työväenliike etsii uutta kurssiaan. Väistyvä puheenjohtaja Liisa Taskinen tiivistää tilanteen: ”Toivon, että edustajakokouksessa syntyy yhteinen tahtotila ja innostus.”
Mitä sinä olisit valmis tekemään ihmisen ja luonnon riistämisen lopettamiseksi? Hienoa, että sinulla on Tiedonantaja käsissäsi. Olet tarttunut marxilaiseen työvälineeseen. Tämän numeron kannessa nuoret ovat nousseet puuhun. ”Piti saada näkyvä paikka pääministeri Petteri Orpon edustusasunnon edessä järjestetyssä mielenosoituksessa.”
Chilestä Suomeen muuttaneen kirjailijan ja metsäteollisuuden parissa vuosikymmeniä toimineen Luis Astorgan kirja Ikuisesti Suomi: Chileläisen pakolaisen muistelmat julkaistiin tilaisuudessa, joka muistutti enemmän yhteisöllistä heräämistä kuin kirjallista muodollisuutta.