Valkeakoskella osoitetaan mieltä kaivosta vastaan

29.01.2019 - 09:45
(updated: 03.04.2019 - 10:43)
Valkeakoskella osoitettiin mieltä kultakaivosta vastaan 26.1.2019 / Kuva Petra Packalén

Valkeakoskella kultakaivoksen vastustajat ovat jälleen sulkeneet pääsyn kaivokselle lukittaututumalla sinne johtavalle tielle. Pelastetaan Kaapelinkulma -liikkeen tiistaiaamuna käynnistyneen väkivallattoman kansalaistottelemattomuustempauksen tarkoituksena on estää Dragon Mining -yhtiön räjäytystyöt kaivosalueella.

Dragon Mining on ilmoittanut aloittavansa räjäytystyöt Kaapelinkulman kaivosalueella tällä viikolla. Jo maanantaina alueella nähtiin työmaaliikennettä.

...valkeakoskelaisten aluehallintovirastolle tekemä aloite kaivoksen ympäristöluvan uudelleen käsittelemiseksi on edelleen Vaasan hallinto-oikeuden käsiteltävänä.
 

Tempauksella Pelastetaan Kaapelinkulma -liike haluaa muistuttaa, ettei töiden käynnistäminen ole oikein, kun valkeakoskelaisten aluehallintovirastolle tekemä aloite kaivoksen ympäristöluvan uudelleen käsittelemiseksi on edelleen Vaasan hallinto-oikeuden käsiteltävänä. Aloitteessa on vaadittu selvittämään kaivoksen pohjavesivaikutukset, melun ja pölyn vaikutukset sekä kiven arseenin haitat.

Viime lauantaina 26.1. Valkeakoskella järjestettiin mielenosoitus kultakaivosta vastaan. Mielenosoitus keräsi 80 osanottajaa ja sen jälkeen järjestettiin keskustelutilaisuus.

Pelastetaan Kaapelinkulma -liike sulki tie kaivokselle kansalaistottelemattomuudella edellisen kerran 2.1. Liikettä tukeva Hyökyaalto-verkosto pysäytti väkivallattomalla suoralla toiminnalla Dragon Miningin rikastamon Sastamalassa 18.1.

Pelastetaan Kaapelinkulma -liike kutsuu kaikkia kaivoksen ympäristövaikutuksista huolestuneita mukaan toimimaan, kunnes Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto keskeyttää Dragon Miningin toiminnan alueella ja selvittää yhtiöstä riippumattomien asiantuntijoiden avulla kaivoksen vaikutukset pohjavesiin ja vesistöihin.

Adressin "Ei kultakaivosta Valkeakosken kaapelinkulmalle" voi allekirjoittaa osoitteessa:

https://www.adressit.com/ei_kultakaivosta_valkeakosken_kaapelinkulmalle?...

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.