Valkeakoskelle SKP:n valtuustoryhmä

14.12.2021 - 12:30
(updated: 04.01.2022 - 15:03)
Reijo Heinonen pitämässä puheenvuoroa Valkeakosken valtuustossa kaupungin taloustilanteesta 13. joulukuuta. Kuvakaappaus videolta.

Kaupunginvaltuutettu Reijo Heinonen on perustanut Valkeakosken valtuustoon Suomen kommunistisen puolueen (SKP) ryhmän. Heinonen ilmoitti perustamisesta valtuuston kokouksessa 13. joulukuuta.

Yhteensä 43 vuotta valtuutettuna toiminut Heinonen oli alkujaan valtuustossa vuodesta 1965 vuoteen 1987. Nykyinen pesti on kestänyt vuodesta 2001 ja ennen eilistä SKP:n ryhmän perustamista Heinonen oli sitoutumattomien ryhmän ainoa valtuutettu.

Nykyään eläkkeellä oleva Heinonen teki pitkän uran Valkeakosken teknisen viraston toimistopäällikkönä. Kaupungin talousasiat ovatkin miehellä hyvin hallussa, eikä niiden hoito saa valtuutetulta ruusuja.

– Valkeakoskella on kova velkataakka päällä. Nyt sote-uudistuksen myös veroprosentit tulee romahtamaan, ja velat on otettu aikaisemmalla veroprosentilla. Lisäksi valtionosuudet tulee jäämään kolmasosaan aikaisemmasta. Se menee siihen, että me ei voida kohta varmistaa kuin henkilöstön palkanmaksu, mutta kaikki muu on rempallaan, sanoo Heinonen.

Aluevaaleissa SKP:n ehdokkaana oleva Heinonen näkee sote-uudistuksessa muun muassa verotuksellisia ongelmia.

– Kun verotus menee valtion kautta, niin valtio tulee myös sanelemaan miten hommat tehdään. Omalla maakuntaverolla pidettäisiin aluetta itsehallinnossa. Lisäksi nyt hyvinkin pienituloisista tulee valtionveron maksajia. Toisaalta hyvinvointialueiden oma verotus loisi epätasa-arvoa eri alueiden välille, listaa Heinonen ongelmia.

Työntekijöiden oikeudet ovat valtuutetulla myös huolenaiheena.

– Kuntaan töihin jäävälle loppuporukalle tulee YT:t, toteaa Heinonen ykskantaan.

Heinonen liittyi SKP:n jäseneksi ennen valtuustoryhmän perustamista. Aikoinaan myös Demokraattisen Nuorisoliiton Tampereen piirin puheenjohtajana toiminut valtuutettu kertoo, että maailmankatsomus ei ole mihinkään muuttunut.

– Tulipahan nyt vahvistettua, että kun kommunisti on, niin on sitä virallisesti jäsenkirjan kera, sanoo Heinonen puolueeseen liittymisestä.

Reijo Heinosen linjoista ja henkilöhistoriasta voi lukea lisää vuoden 2022 alussa ilmestyvästä laajan painoksen Tampereen Näköala -lehdestä.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa