Valtakunnan kiertueen loppuhuipennus Tampereella

06.05.2014 - 11:28
(updated: 16.10.2015 - 10:39)

Kun viime kesäkuussa kokoontunut SKP:n edustajakokous hyväksyi aloitteen puoluejohdon jalkautumisesta maakuntiin, puolueen uusi pääsihteeri Heikki Ketoharju ei vielä tiennyt, mitä se tulisi tarkoittamaan.

Aiemmin Helsingissä kokoontunut puolueen poliittinen toimikunta on nyt kiertänyt ympäri Suomea jo viidellä eri paikkakunnalla, aina Kemistä Joensuuhun. Porvaripeli poikki! -nimellä kulkenut kiertue on saamassa päätöksensä ensi viikon lauantaina Tampereella otsikolla Köyhät kyykystä!

Hämmennystä ja pöhinää

Pääsihteeri Ketoharjulle tärkeää kiertueessa on ollut sen nostattama positiivinen pöhinä.

– Piirijärjestöissä on tykätty erityisesti kiertueen keskustelutilaisuuksista. Pieni ulkopuolinen hämmentäminen on piristänyt paikallista toimintaa.

Toimikunnan kokouksen lisäksi kiertueeseen on kuulunut kampanjointia toreilla ja julkisia keskusteluja muiden nykypolitiikkaan kyllästyneiden kanssa.

Kemissä puhuttiin yksityistämisen ongelmista, Kuopiossa haastettiin kuntien pakkoliitokset sekä sote-soppa, ja Jyväskylässä käytiin teoreettista debattia nykysuomalaisten luokka-asemasta. Myös EU-jäsenyydestä ja TTIP-vapaakauppaneuvotteluista on käyty tiukkaa vasemmistolaista keskustelua.

– En tiedä, kuka muu olisi nostanut nämä asiat puheenaiheeksi laajemmassa, koko politiikan suunnan muuttamisen kontekstissa, Ketoharju toteaa SKP:n roolista.

Kommunistien esiin nostamat ajatukset ovat saaneet muutkin vasemmalla tekemään poliittista tilannearviota. Uusia liittolaisia on löytynyt, yhteistyöaloitteita on syntynyt, onpa puoluekantojakin tarkisteltu.

Köyhät pois kyykystä

Tampereen yleisötilaisuus Köyhät kyykystä! pidetään 10. toukokuuta klo 14-16 Kirjastotalo Metsossa. Keskustelemassa ovat kaupunginvaltuutettu Aila Dündar-Järvinen (sd), varavaltuutettu Ilkka Järvelä (vas), Kuule köyhää -toimikunnan Risto Koivisto ja pätkätyöläinen Simo Suominen (skp). Sosiaalityön professori Jari Heinonen toimii juontajana.

Ketoharju lupaa vastaavan toiminnan jatkuvan myös syksyllä. Muoto saattaa muuttua, mutta maakunnissa pidettävän "poliittisen päivän" perusidea varmaankin säilyy.

– Nyt toivotaan lisää kutsuja kentältä. Missä päin seuraavaksi kaivattaisiin pientä porvaripelin poikkiviheltämistä?

Porvaripeli poikki verkossa >>>

Tekijä

Tilaa Tiedonantaja!

Piditkö lukemastasi? 
Auta Tiedonantajaa julkaisemaan jatkossakin.
Tue Tiedonantajaa lahjoituksella
tai tilaa lehti kotiin!

 

 

 

 

Kotimaa

Kommentit (0 kpl)

Voit kommentoida Tiedonantaja.fi:n blogikirjoituksia käyttäjätunnuksella Kirjaudu sisään jollei sinulla ole vielä käyttäjätunnusta, Rekisteröi tunnus tästä

Jos osallistuit keskustelun vanhoilla Tiedonantaja.fi -sivuilla, voit palauttaa vanhat tietosi sähköpostiosoitteesi avulla. Klikkaa oheista linkkiä, syötä sähköpostiosoitteesi, ja saat piakkoin postiisi viestin, jonka avulla voit luoda uuden salasanan itsellesi. Palauta vanha käyttäjätunnus.